3 redenen om te kiezen voor een Odoo private Cloud

De uitdaging van de cloud

De telkens voortgaande technologie is altijd een uitdaging voor het bedrijfsleven. Maar ook een geweldige kans!

Tegenwoordig praten veel mensen over cloud-technologie, maar cloud-technologie kan veel verschillende dingen betekenen voor veel verschillende mensen op basis van de situatie. 

De “Cloud” is tegenwoordig meer een verzamelnaam voor verschillende oplossingen. Zo worden hosting en SAAS (software as a service) vaak geplaatst onder de term Cloud. De techniek is verschillend, maar dat ziet de eindgebruiker vaak niet (zie punt 3). Het afrekenmodel is in beide oplossingen (meestal) een bedrag per maand voor het gebruik van de software.

Bij Odoo Experts heb je de mogelijkheid om het Odoo ERP Systeem lokaal te installeren, maar veel klanten kiezen voor een oplossing in de cloud. 3 redenen waarom Odoo Experts, Odoo levert in een private Cloud:

1. Veiligheid

Voorheen dacht men dat gegevens veiliger waren op een eigen server in je eigen gebouw, waar je zelf de veiligheid en toegang tot je gegevens regelt. Het probleem met deze gedachte is echter dat de systeembeheerder vaak vele taken heeft, en niet de tijd heeft om alle veiligheid aspecten up to date te houden.

Bij gebruik bedrijfssoftware in de cloud profiteert je van 24x7 professionele monitoring van je server en de veiligheid van de gegevens op de server.

2. Total Cost of Ownership (TOC)

Een gehoste oplossing geeft je een overzichtelijk en voorspelbaar kosten model. Je weet precies wat je betaald over de looptijd, zonder je zorgen te hoeven maken over hardware- en software updates van de server en ERP software.

3. Je eigen server

De bedrijfssoftware Odoo wordt door Odoo Experts, geheel geoptimaliseerd voor het Nederlandse MKB geleverd op je eigen gehoste server. Dit biedt grote voordelen tegenover een SAAS oplossing. Bij SAAS deel je, je ERP software met verschillende bedrijven (alle klanten van de software leverancier).

De software is ‘as it is’ en maatwerk of andere aanpassingen zijn vaak niet mogelijk. Je moet mee in software updates, die soms niet wenselijk zijn. Met een eigen server, met je eigen software versie, heb je het beste uit twee werelden. Je eigen server, maar dan met een maximale veiligheid en een voorspelbaar kostenmodel.

3 redenen om te kiezen voor een Odoo private Cloud
Erwin van der Ploeg 18 september, 2015
Deel deze post
Aanmelden om een reactie achter te laten