Smoke4Fun E-commerce omgeving in Odoo

 

Aanleiding
 

Het begon allemaal met een mail van algemeen directeur Roy van der Leeuw. Bij Smoke4Fun waren ze op zoek naar een vervangend systeem voor hun huidige Magento Webshop. Odoo was natuurlijk nog onbekend en er was best wel twijfel of Odoo geschikt was.

Uitdagingen


Een aantal uitdagingen waarvoor Odoo standaard geen oplossing had waren:

  • Distribiteurs/Winkeliers constructie. In deze constructies bestellen winkeliers zelf op de webshop en wordt de factuur verzonden aan de distribiteur.

  • De minimale voorraadregels op welke basis wordt ingekocht, moeten dynamisch zijn en telkens worden berekend op basis van historische verkopen.

  • In het magazijn scant men de ontvangen goederen en de leveringen aan klanten. Hier wordt gebruik gemaakt van de product EAN code en de omverpakking EAN code.

  • Een koppeling met Multisafepay voor het verwerken van de website betalingen.

  • Automatisch plaatsen van producten op de juiste voorraad locatie (vaste wegzet locatie).

  • Het weergeven van de actuele voorraad status van een product en voorkomen dat men producten besteld welke niet op voorraad zijn.

  • Een koppeling met DHL Parcel voor het versturen van pakketten.

“Odoo Experts past zich goed aan op de kennis die bij de klant aanwezig is waardoor ze in ons geval binnen het gestelde budget aanpassingen hebben kunnen maken welke normaal gesproken buiten het oorspronkelijke budget zouden vallen.”

Roy van der Leeuw, directeur Smoke4Fun

Odoo apps store


Voor een paar functionaliteiten zoals Multisafepay en de voorraad status op de website hebben we gebruik gemaakt van modules in de Odoo App store. Voor de overige functionaliteit hebben we specifieke Odoo Apps ontwikkeld.

Resultaat
 

De samenwerking tussen Smoke4Fun en Odoo Experts is vanaf het begin goed geweest. Er was een duidelijk klik tussen beide bedrijven en dat is erg belangrijk om het project soepel te laten verlopen. Odoo experts hanteert een Agile projectaanpak welke goed aansloot bij de wensen van Smoke4Fun. Op deze wijze is veel online samengewerkt en is Odoo na een doorlooptijd van 3 maanden implementeren in gebruik genomen en geheel binnen het gestelde budget.

Kijk zelf ook eens op www.smoke4fun.nl. Smoke4Fun verkoopt niet alleen een ruim assortiment e-rook producten, maar durft ze ook te adviseren! Uw one-stop shop voor alle e-rook producten.

 

“Met Odoo hebben we meerdere losstaande softwarepakketten kunnen integreren tot één product waar alles in zit.

Rob van der Leeuw, directeur Smoke4Fun

De Meest gestelde vragen over Odoo

HET ODOO E-BOOK

Op basis van onze jarenlange ervaring met Odoo hebben wij de 18 meest gestelde vragen over Odoo verzameld en beantwoord.


Klik op de knop "Download Gratis". Je hoeft alleen je naam en e-mail adres in te vullen.

Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij :)
Het Odoo Ebook

Start je Gratis proefperiode

Wil je Odoo gratis proberen?

Klik op de knop "Ja, dat wil ik wel", je hoeft alleen je naam en e-mail adres in te vullen en je ontvangt van ons direct een mail met een link naar de probeerversie van Odoo.

Nieuwsgierig geworden naar Odoo?

Probeer het dan zelf gewoon eens uit.

Schrijf een reactie

U moet zijn ingelogd om een reactie te plaatsen.