De Leerweg

De Leerweg leerde de weg naar Odoo!

De Leerweg doet onderzoek naar leer- en gedragsproblemen, geeft onderwijsadvies aan scholen en begeleidt leerlingen van het primaire en voortgezet onderwijs. Ze werken samen met scholen, gemeenten, ouders en kind(eren) om begeleiding op maat aan te kunnen bieden. 

Een goede begeleiding van iedere leerling is daarbij belangrijk. Door het proces van registratie, begeleiding, verslaglegging en facturatie binnen Odoo te administreren, heeft De Leerweg realtime-inzicht in de begeleidingstrajecten. 

Ieder begeleidingstraject binnen De Leerweg begint met een intake. Hiervoor wordt de leerling in Odoo geregistreerd. Na het afnemen van een intake, wordt er bepaald welke hulp het beste is voor een leerling.

De verschillende soorten begeleidingen die de Leerweg biedt, zijn in Odoo onderverdeeld in de categorieën diensten, advies en begeleiding. Naast het noteren van de algemene gegevens en het tarief van diensten, wordt er ook een stappenplan onder elke dienst bijgehouden. Zo weet iedere begeleider en de nieuwe collega’s altijd welke stappen, op welk moment uitgevoerd moeten worden. Op deze manier wordt de kwaliteit van de dienstverlening gewaarborgd. 

Na het kiezen van de juiste begeleiding wordt er binnen Odoo automatisch een project gestart. Een project binnen De Leerweg geeft een duidelijk overzicht in de status en voortgang van het begeleidingstraject, met alle bijbehorende taken. Zo is het totaal aantal beschikbare uren en de bestede uren direct zichtbaar. De begeleiders kunnen in een vroeg stadium zien of er nog extra uren nodig zijn. Het boeken van de uren op de projecten loopt via Odoo Urenstaten. Alle begeleiders kunnen online hun eigen urenstaat invullen. Hierdoor heeft De Leerweg realtime-inzicht in de voortgang van de projecten en de leerlingen. 

Verslaglegging richting leerling, school, gemeente of ouders verloopt via de verschillende taken binnen een project. Via de chatter worden de betrokken partijen binnen het project direct op de hoogte gehouden. Zo is het niet meer nodig om elke persoon apart te mailen.  

Het factureren van de uren vindt plaats binnen Odoo Facturatie. De verkochte en de nog beschikbare uren worden in één overzicht weergegeven. De factuur wordt met één druk op de knop als een PDF gegenereerd en direct via Odoo naar de ouders of de gemeente gestuurd. 

De Leerweg
Erwin van der Ploeg 9 november 2020
Deel deze post
Onze blogs