Odoo in het hart van dè Marine leverancier van het Caribisch gebied

Het was een heel bijzonder project. Odoo Experts dat Odoo heeft geïmplementeerd in het Caribisch gebied. We waren ter plaatse in de laatste week voor de Corona lock-down. Na de wereldwijde uitbraak van de pandemie hebben we het project online voortgezet. En in een recordtijd!

Organisatie: Budget Marine N.V.

Locaties: St. Maarten, Antigua, Aruba, Bonaire, Curaçao, Grenada, St. Kitts, St. Thomas, Trinidad

Industrie: detailhandel en groothandel voor uitrusting van zeeschepen

Naam partner: Odoo Experts B.V.

Odoo Experts Consultants: Bastiaan de Keijzer, Erwin van der Ploeg, Ruchir Shukla

Geïmplementeerde apps: verkoop, magazijn, inkoop, boekhouding, verkooppunt, consolidatie, project, documenten, inventaris

Organisatieomvang: 115 medewerkers

Aantal Odoo-gebruikers: 110

Hostingtype: Odoo.sh dedicated

Budget Marine

Budget Marine is de toonaangevende leverancier van scheeps- en bootonderhoudsartikelen in het Caribisch gebied. Ze verkopen scheepsuitrusting vanuit 12 winkels in 9 verschillende landen in deze regio. Hun assortiment van 65.000 producten wordt over de hele wereld ingekocht en wordt geleverd vanuit hun magazijnlocaties in Sint Maarten en Trinidad.

Budget Marine nam in januari 2020 contact op met Odoo Experts met de vraag of we Warehouse Management Systemen konden leveren en deze konden koppelen met een nieuw aangekocht kassasysteem.

Erwin van der Ploeg: “We hebben twee demonstraties van Odoo gegeven. Niet alleen het Odoo WMS, maar ook alle andere mogelijkheden zoals Sales, Point of Sales en Boekhouding werden getoond. Budget Marine was onder de indruk van de mogelijkheden van Odoo. Dit leidde tot het besluit om de aanschaf van het nieuwe kassasysteem stop te zetten.

Later werd Odoo Experts gevraagd om een ​​gap-analyse van Odoo uit te voeren voor Budget Marine op het eiland Sint Maarten. Na een intensieve week op de locatie hadden we alle informatie die we nodig hadden om het project te bekijken en namen we het laatste vliegtuig terug voordat de Corona lock-down in het Caribisch gebied en Nederland begon. ”

Anton Blok: “Odoo Experts heeft bewezen de juiste keuze te zijn voor onze overgang naar Odoo. Met 5 basisvaluta's, 9 belastingjurisdicties, 13 locaties en meer dan 60.000 items, hadden we een partner nodig die georganiseerd, betrouwbaar en efficiënt was. En we hadden 4 ½ maand om het voor elkaar te krijgen.

Samen met Odoo Experts is het team van Budget Marine erin geslaagd om van de eerste presentatie in januari 2020 naar 1 juli 2020 live te gaan. In het proces hebben we workflows herzien, aanpassingen ontworpen, trainingsschema's geïmplementeerd en hebben we Covid-19 behandeld.

Een overgang van de ene ERP naar de andere is nooit gemakkelijk en ondanks alle planning is er geen manier om te anticiperen op alle complicaties die onvermijdelijk optreden. Onze overgang was niet anders, er kwamen problemen naar voren. Dankzij de voorbereiding en expertise van het gezamenlijke BM / OE-team hebben we ze echter goed beheerd en opgelost.

Ik beveel Erwin en zijn team aan, goed gedaan werk ”- Anton Blok, Budget Marine.

Het project

Door de corona-uitbraak was de start van het project totaal anders dan verwacht. Alle stakeholders werkten vanuit huis, wat voor een extra uitdaging zorgde voor de implementatie. Het projectteam kwam al snel tot de conclusie dat deze uitdaging ook een voordeel had. Alle magazijnen en winkels waren gesloten, zodat iedereen aan het Odoo-project kon werken.

De volgende uitdagingen moesten worden ingevoerd / geïntegreerd in Odoo:

● 9 bedrijven / landen

● 12 magazijnen

● 17 verkooppunten (met barcodescanners en bonprinters)

● 59.000 contacten

● 65.000 producten en varianten

● 8 valuta's

● Intercompany-verkoop

● Ventor Tech Barcode Warehouse-oplossing (https://ventor.app)

● Slim4-interface voor voorraadoptimalisatie (https://www.slimstock.com)

De grootste uitdagingen waren het versnellen van de POS om 65.000 producten te kunnen laden en de ontwikkeling van meerdere valuta in de Odoo Point of Sale App. Op de eilanden in het Caribisch gebied betalen mensen met meerdere valuta. Dit betekent dat iets dat in USD wordt verkocht, gedeeltelijk in USD en gedeeltelijk in EUR kan worden betaald. Bovendien kan dit contant en met pin worden gedaan. De aanpassing die we hebben gemaakt in de Odoo POS maakt deze conversie-optie supersnel en mogelijk om met meerdere valuta's te betalen.

Om de voorraad en de inkoop van nieuwe voorraad te optimaliseren, maakt Budget Marine gebruik van de voorraadoptimalisatietool Slim4 van Slimstock. Odoo Experts heeft een interface gemaakt om dagelijkse verkoop-, voorraad- en aankoopinformatie te leveren om geoptimaliseerde voorraad te berekenen. Slim4 produceert een dagelijks inkooporderbestand dat in Odoo wordt geïmporteerd.

Voor het grootste magazijn op Sint Maarten werd gekozen voor de Odoo barcodescanoplossing van Ventortech. Deze scantoepassing is uitgebreid met een extra prioriteitskeuzemethode, om de orderpickers naar prioriteitsbakken te sturen in plaats van de standaard Odoo-FIFO te gebruiken. De Android-scannertoepassing heeft veel meer functies dan de standaard Odoo-scantoepassing en is bovendien gebruiksvriendelijker.

Door het aflopen van de oude software-oplossing op 1 juli 2020 is Budget Marine live gegaan, slechts 3 maanden na de start van het project. Een geweldige prestatie van alle betrokkenen en net op tijd voor het einde van de lockdown en de terugkeer van hun klanten.

“Tot nu toe bedankt voor al het harde werk van de afgelopen dagen, weken of eigenlijk maanden. We hebben het vliegtuig geland en ik ben echt heel blij met hoe hard of eigenlijk meer hoe zacht we vandaag zijn geland! De meeste locaties hebben ze verkocht, gekocht, overdrachten ontvangen tussen filialen enz. enz. We hebben extra training gevolgd en alles werd goed ontvangen. "

Carlijn van Bergen - Projectmanager Budget Marine

Odoo Experts B.V.

Odoo Experts is de leidende Odoo Gold Partner sinds 2012. Odoo Experts begon met Odoo te werken vanaf versie 6 en heeft een bewezen staat van dienst van meer dan 100 Odoo-projecten. Odoo Experts is gevestigd in Zaandam (naast Amsterdam) in Nederland en heeft een geweldig team van consultants dat iedereen helpt die hulp nodig heeft bij het implementeren en gebruiken van Odoo.

Ze blijven klanten uitdagen om dingen simpel te houden in plaats van zich te haasten in aanpassingen. Ze zijn echte experts van Odoo en hebben ervaring in detailhandel, groothandel en servicebedrijven. De consultants van Odoo Experts houden van een uitdaging en kennen alle mogelijkheden van Odoo. De consultants van Odoo Experts houden van een uitdaging en kennen alle mogelijkheden van Odoo en als het geen standaardfunctionaliteit is, weten ze nu hoe ze het moeten maken.

Odoo in het hart van dè Marine leverancier van het Caribisch gebied
Erwin van der Ploeg 21 maart 2021
Deel deze post