Samen de juiste focus houden om Odoo efficiënt te implementeren

Odoo Experts heeft wat mij betreft bewezen dat zij kundig en betrokken zijn. Tijdens het project houden ze de scoop op de belangrijke zaken.

Koster Industrial Textiles is een professionele Nederlandse producent van textiele hijsbanden, sjorbanden en rondstroppen. Zij maken deze in een grote verscheidenheid aan afmetingen, typen en capaciteiten. In hun eigen atelier worden alle typen hijsbanden, sjorbanden en rondstroppen geproduceerd. Koster produceert standaarduitvoeringen, maar vanzelfsprekend ook systemen op klantspecificatie.

Eric Voschezang is projectleider IT bij Koster: “Koster IT onderscheidt zich onder andere door een snelle service en leveringen, ook voor afwijkende maten en uitvoeringen. Wij hebben jarenlange ervaring in de productie van hijs- en sjorsystemen en een goed geoutilleerd atelier met ervaren medewerkers. Wij bedrukken ook banden met naam en/of logo tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.”

Levensduur

Koster Industrial Textiles werkte voorheen met een eigen softwarepakket. “Het pakket is 15 jaar geleden geschreven en voldeed voor dat moment best nog. De afgelopen jaren is er een wildgroei aan functionaliteiten bijgekomen. Uiteindelijk was de software aan het einde van zijn levenscyclus. Het was voor nieuwe medewerkers ook niet echt gebruiksvriendelijk en moeilijk te begrijpen. Al met al voor Koster reden om over te gaan naar nieuwe integrale bedrijfssoftware. Koster heeft bij verschillende ERP-leveranciers een offerte en advies gevraagd. Een samenwerkende partner van Koster werkte met Odoo en was daar zeer tevreden over. Uiteindelijk is besloten om met Odoo Experts in zee te gaan voor de implementatie van verschillende Odoo-apps Bijvoorbeeld voor verkoop, voorraadbeheer, boekhouding, inkoop, productie en een projectmodule.”

Scope creep

Voordat Eric bij het project betrokken werd, kende het project enigszins opstart problemen. “Er was weinig tijd en het was niet echt duidelijk welke richting wij op moesten. Zeker met Odoo zijn er zoveel mogelijkheden, het is dan vooral zaak om je te houden aan de wensen die je vooraf hebt bepaald en daaraan prioriteiten te stellen. In mijn ogen is scope creep in dat kader een gevreesd verschijnsel bij softwareontwikkeling. Een groot deel van de projecten krijgt ermee te maken. Bij scope creep neemt de omvang van het te ontwikkelen systeem ongemerkt of ongecontroleerd steeds verder toe. Samen met de key- users en de projectmanager van Odoo Experts hebben we de juiste focus kunnen houden om Odoo efficiënt te implementeren. We hebben eerst een blauwdruk gemaakt van de gewenste situatie en daarna hebben we de juiste modules geïmplementeerd. Met Odoo kun je de functionaliteit van je bedrijfssoftware op een eenvoudige manier zelf kiezen en inrichten.”

Stap voor stap

“We staan nu op het punt dat we hetzelfde kunnen als voorheen, maar dan met Odoo en dus zonder API's”, vervolgt Eric. “Alle modules hebben nu ook dezelfde user interface, dat maakt het nu zeer gebruikersvriendelijk. Maar we zijn nog zeker niet klaar. We kunnen nu stap voor stap meer functionaliteit toevoegen. We willen bijvoorbeeld dat onze voorraad automatisch aangevuld wordt op basis van de vraag van de klant. Datzelfde willen we met onze inkooporders. Dat betekent concreet dat we nu eerst moeten inventariseren of de getoonde voorraad in Odoo ook de werkelijke actuele voorraad is. Technisch klopt het met Odoo, het is nu zaak om het in de praktijk onder controle te brengen. Het grote voordeel van Odoo is dat je veel zaken kunt terugkijken en kan koppelen. Ook in een productieorder. De productiemodule is sowieso geheel nieuw.”“Odoo Experts heeft wat mij betreft bewezen dat zij kundig en betrokken zijn. Tijdens het project houden ze de scoop op de belangrijke zaken. Als je belt wordt de telefoon opgenomen door een medewerker met verstand van zaken. Op die manier kunnen vragen kundig, direct en efficiënt worden beantwoord.”

---

Bedrijfsnaam: Koster Industrial Textiles 

Website: https://www.koster-it.nl

Branche: textiele hijsbanden  

Wil je alles van Odoo weten, maar dan eenvoudig?

Met Odoo hou je het simpel! We sturen het je wel per mail 😊

Samen de juiste focus houden om Odoo efficiënt te implementeren
Odoo Experts 13 juli 2022
Deel deze post
Labels