Het wordt weer lente, dus plan je activiteiten

Diederik Wesselink
mei 2019
Diederik Wesselink
04 mei 2019 in Odoo

Het wordt weer lente, dus plan je activiteiten

Na de donkere en koude wintermaanden begint het langzaam op te warmen in Nederland. ’s Ochtends is het nog wat fris maar in de middag is het lekker warm. De gedachten dwalen af naar een koele versnapering en de vitamine D van de zon. Hierdoor komt het nog wel eens voor dat een taak die uitgevoerd had moeten worden vergeten wordt door deze heerlijke afleiding.

Gelukkig kan je met Odoo op veel verschillende manieren een herinnering of opvolg actie instellen, waardoor je jezelf of je collega’s op tijd kan attenderen op het uitvoeren van een specifieke taak.

Plan je Activiteiten

Binnen de chatter van verschillende modules, kan je handig en snel activiteiten plannen. Voor jezelf of voor collega’s, of als vervolgactie op een voorgaande actie.Klik op Plan activiteit en kies in de pop-up het type activiteit dat moet worden uitgevoerd, stel een datum in en wijs de actie toe aan een collega of aan je zelf. Maak een omschrijving van de actie die uitgevoerd dient te worden en plan de actie in of plan ook direct de volgende actie in.

  Bekijk snel wat je nog moet doen

  Wanneer er een actie voor je klaar staat dan krijg je hiervan een melding binnen Odoo onder de activiteiten in de kop van de applicatie. 

  Hier binnen verschijnen alle open activiteiten en wanneer je deze selecteert dan word je doorverwezen naar de activiteit.

  Binnen de melding van de activiteit kan je ervoor kiezen deze te “Markeren als gereed”, omdat je de activiteit hebt uitgevoerd, de activiteit te bewerken of om de activiteit te annuleren, omdat deze niet meer van toepassing is.

  Aanmaken van activiteiten

  Binnen Odoo zijn per module een aantal standaard activiteiten opgevoerd waaruit gekozen kan worden. Maar soms wil je een eigen soort activiteit hebben die speciaal gericht is op een afdeling binnen de organisatie. Daarom is het binnen Odoo mogelijk per module, die gebruik maakt van de activiteiten, deze aan te passen of aan te maken. Alle modules hebben een eigen lijst met opgevoerde activiteitssoorten.


  Wanneer je de lijst bekijkt staan hier standaard de mogelijkheden opgevoerd, die overigens per module kunnen verschillen, de opties : E-mail, bel, afspraak, Te doen en herinnering zijn altijd aanwezig.
  Automatische acties

  Ook is het mogelijk om op basis van een geplande actie een geautomatiseerde actie te laten afgaan. Deze zou je bijvoorbeeld kunnen instellen op het versturen van een mail naar de volgers of voor een vervolg actie die aansluit op jou activiteiten, binnen jou afdeling. Nu kan het zijn dat het aanmaken van een geautomatiseerde actie niet in jou straat je ligt en daarom zijn wij als Odoo Experts altijd bereid om jou te ondersteunen met het maken van aanpassingen naar jouw wens.

   

  Wij hopen dat je met deze informatie zorgeloos kan genieten van het prachtige zonnetje en opgewarmd de zomer te gemoed gaat.