Odoo 10 is gelanceerd

Erwin van der Ploeg

Precies 1 jaar na de lancering van Odoo 9, is hier dan Odoo 10. Het R&D team van Odoo met 150 ontwikkelaars heeft een ongelofelijk product afgeleverd. Odoo 10. Het resultaat is een fantastische nieuwe versie met veel nieuwe modules en functionaliteiten, welke voor de gebruikers nog meer winst zullen opleveren.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen van Odoo 10.

Odoo Website Builder

Compleet nieuw en beter

De web editor is compleet opnieuw ontwikkelend, dit heeft geresulteerd in een vele malen betere werking en een groter gebruikersgemak. Met de komst van het Odoo CMS Systeem in versie 8 en 9 heeft Odoo veel geleerd en deze nieuwe verbeterde editor kunnen maken. 

Met deze nieuwe editor zijn ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd, waaronder een vernieuwde mediamanager (voor snellere upload van nieuwe bestanden). Bij de andere functionaliteiten die zijn toegevoegd moet men denken aan nieuwe bouwblokken voor thema’s, een vernieuwd klantportaal (met realtime verkoop opvolging) en een compleet vernieuwde blog module.

Bekijk de video.
 
 

Odoo E-Commerce

Iedereen kan een webshop beginnen

Met deze update is Odoo eCommerce enorm verbeterd. Odoo heeft Google Analytics gegevens geïntegreerd in Odoo waardoor je direct bezoekersaantallen en verkopen kunt meten in Odoo. Dit is de visie van Odoo, integreren zodat je alles vanuit één applicatie kunt volgen en bedienen. 

Odoo 10 heeft nu een tweetal standaard betaalmogelijkheden, die in beide versies (Community, Enterprise) beschikbaar zijn. Iedereen die versie van Odoo 10 gebruikt, ongeacht de versie, kan nu een online webwinkel realiseren. Voorbeelden van nieuwe functionaliteiten zijn meerdere afbeeldingen bij een product, een vergroot glas, product prijs opties. En online volgen van de orders, waardoor de klanten direct kunnen zien of het bestelde product voorradig is.

Odoo Declaratiebeheer

E-Mail je bonnetjes

Deze applicatie, is een onderdeel van personeelsbeheer. Het wordt eenvoudiger voor een medewerker om een declaratie naar zijn/haar manager te sturen. 

Het is nu mogelijk om een declaratie in te dienen door middel van een afbeelding als bijlage aan een e-mail. Het maken van declaratie is nog nooit zo eenvoudig geweest. De rapportages kunnen nu gemaakt worden op individuen, afdeling, kostensoorten, product soorten, etc.

Bekijk de video.
 
 

Odoo Studio

PAs zelf Odoo aan

Odoo Studio is een complete nieuwe applicatie binnen Odoo, deze applicatie stelt u in staat om de andere applicaties op een eenvoudige wijze aan te passen. In het verleden had u een ontwikkelaar nodig om de code aan te passen.

Het ontwikkelen van een eigen Odoo applicatie is met Odoo Studio  nu vele malen eenvoudiger. Iedere technisch ervaren medewerker kan nu de aanpassingen direct in Odoo doen. Met Odoo Studio kunt u op een eenvoudige wijze rapportages aanpassen, vertalingen bijwerken, opmaken van schermen wijzigen, selectie menu’s creëren…en veel meer

Odoo Helpdesk

De Support App voor Odoo

In Odoo versie 10 is Odoo Helpdesk de tweede compleet nieuwe applicatie, de eerste is Odoo Studio. Met deze applicatie ben je in staat om een klant beter te ondersteunen en eventuele klachten af te handelen.

Het indienen van een verzoek kan op vele wijzen worden gedaan; via e-mail, een live chat sessie, website formulieren en specifieke software die u nu in uw eigen omgeving word gebruikt. Het opvolg proces kan ingeregeld worden op verschillende manieren; handmatig, willekeurig, afdeling/team gerelateerd en op basis van persoonlijke voorkeur. Aansluitend kun je een veel gestelde vragen of forum toevoegen met een overzichtspagina die de activiteiten, acties en KPI’s op een overzichtelijke wijze presenteert.

Odoo Productie (MRP)

in 1 woord...wow

De productie module heeft z’n ongelofelijke ontwikkeling doorgemaakt. We durven wel te stellen dat Odoo MRP zich kan meten met de grote spelers.

Het gemiddelde productiebedrijf maakt gebruik van minimaal 10 verschillende applicaties, hierdoor wordt het proces zeer complex om te managen en op een goede wijze te integreren. Odoo heeft besloten dat één applicatie instaat moet zijn om alle processen te kunnen omvatten.

Odoo heeft dus één applicatie gemaakt voor Materiaal- of stuklijsten (BoM), Master Production Schedule (MPS), Werkplek Tablad bediening, Planners, Push & Pull regels, OEE, PLM, Kwaliteitsmanagement en Onderhoudsplanning. Odoo MRP maakt dit mogelijk.

Bekijk de video.

 
 

De nieuwe Odoo

En de verbeterde performance

Bij de ontwikkeling van Odoo 10 is er ook goed gekeken naar de snelheid van Odoo.

De code is dermate aangepast dat de laadtijd van Odoo met meer dan 20% is verbeterd ten opzichte van versie 9. Bekijk de video en zie het verschil van laden van een projecttaak in Odoo 9 en Odoo 10.

 
 

Wil je Odoo eens zelf proberen?

We hebben een demo voor je klaar staan

Klik op de knop "Ja, dat wil ik wel", je hoeft alleen je naam en e-mail adres in te vullen en je ontvangt van ons direct een mail met een link naar de probeerversie van Odoo.

Nieuwsgierig geworden naar Odoo?

Probeer het dan zelf gewoon eens uit.

Schrijf een reactie

U moet zijn ingelogd om een reactie te plaatsen.