Van OpenERP naar Odoo

Erwin van der Ploeg

Van OpenERP naar Odoo

Waarom, lees hier het verhaal

Volgens Google wordt er maandelijks nog 720 keer gezocht op OpenERP, dit is niet zo gek als je bedenkt dat Odoo pas haar bedrijfsnaam in 2014 heeft veranderd van OpenERP naar Odoo.  

 

De reden hiervoor is omdat Odoo inmiddels meer is dan alleen een ERP systeem (zoals wij  dat als algemeen begrip kennen).

 

ERP staat voor Enterprise Resource planning en is voornamelijk gericht op de interne bedrijfsprocessen.

 

Odoo heeft niet alleen een platform ontwikkeld voor de interne bedrijfsprocessen, maar juist ook voor de externe bedrijfsprocessen zoals bijvoorbeeld marketing, (online) verkoop en retail activiteiten en deze processen allemaal naadloos op elkaar aangesloten.

 

Klant staat centraal

Odoo loopt qua visie en haar software oplossing dan ook ver vooruit ten opzichte van andere ERP of software leveranciers. Dit heeft Odoo bereikt door het Odoo platform zo in te richten dat de klant centraal staat, waardoor de interne - als de externe bedrijfsprocessen allemaal vanuit één systeem te beheren zijn.

 

Totaal oplossing

 

Odoo ziet haar software applicatie ook dus niet meer als een ERP systeem, maar meer als totaaloplossing van al je bedrijfsprocessen, daarom is het woord “ERP” ook weggelaten in de naam Odoo.

 

Het bijkomende voordeel van deze totaal oplossing is dat er niet veel geïnvesteerd hoeft te worden in verschillende bedrijfsapplicaties en software pakketten, die vervolgens ook weer aan elkaar gekoppeld moeten worden.

 

Odoo kent 2 versies de Enterprise versie en de Community. De communicatie versie is gratis en voor de Enterprise versie betaal je aan licentie kosten een vast bedrag per gebruiker.

 

Wil je meer weten over de verschillende tussen de Enterprise versie en de Community versie? Klik dan op deze link.

 

Wil je nog meer weten over Odoo (voorheen OpenERP)? Klik dan op deze link

 


De Meest gestelde vragen over Odoo

HET ODOO E-BOOK

Op basis van onze jarenlange ervaring met Odoo hebben wij de 18 meest gestelde vragen over Odoo verzameld en beantwoord.


Klik op de knop "Download Gratis". Je hoeft alleen je naam en e-mail adres in te vullen.

Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij :)
Odoo Ebook

Wil je Odoo eens zelf proberen?

We hebben een demo voor je klaar staan

Klik op de knop "Ja, dat wil ik wel", je hoeft alleen je naam en e-mail adres in te vullen en je ontvangt van ons direct een mail met een link naar de probeerversie van Odoo.

Nieuwsgierig geworden naar Odoo?

Probeer het dan zelf gewoon eens uit.