Wat maakt Odoo software zo bijzonder?

Erwin van der Ploeg

Wat maakt Odoo software zo bijzonder?

Lees hier waarom

Sta je op het punt om een nieuw ERP systeem aan te schaffen, dan sta je voor een zeer lastige keuze. Als eerste moet je goed je bedrijf analyseren om vervolgens te kunnen bepalen wat voor een soort ERP systeem je nodig hebt. Maar dan moet je nog een goed ERP systeem zoeken en zien te vinden. Er bestaan honderden, wellicht wel duizenden, verschillende ERP systemen. Er zijn veel overeenkomsten, maar ook net zoveel verschillen. Welke moet je kiezen?

Natuurlijk hebben wij een grote voorkeur voor het ERP systeem van Odoo. 

Maar waarom die voorkeur? Wat maakt Odoo software dan zo bijzonder?

Open Source

Natuurlijk staat Open Source op de eerste plaats.

Doordat Odoo Open Source is, zijn de mogelijkheden eindeloos. Iedereen met technische kennis kan de software aanpassen, verbeteren en aanvullen, zodat je je bedrijfssoftware helemaal perfect kan aansluiten op jouw wensen en eisen. Door dat het Open Source is ben je niet gehouden aan beperkingen die de fabrikant van de software je bij Closed Source oplegt. En verder ben je vrij om te kiezen door wie je deze werkzaamheden laat uitvoeren. 


En natuurlijk zullen alle conventionele software leveranciers zeggen, dat Open Source niet veilig is. Dit fabeltje blijft men hardnekkig verkondigen. Het is echter al heel vaak aangetoond dat Open Source juist veiliger is. Open Source geeft je de vrijheid om te kiezen en dat is wel zo prettig.

Innovatie door samenwerking

Doordat Odoo software Open Source is wordt het bij de ontwikkeling van de software ondersteund door een zeer groot, wereldwijd opererende, community. De leden van de community hebben samen een onschatbare kennis op allerlei domeinen. En het mooie is dat ze deze kennis gebruiken om Odoo verder te ontwikkelen. 

Het samenwerken van al deze mensen geeft een enorme innovatie aan het product Odoo. Ieder jaar is Odoo in staat om de software enorm te verbeteren. Ieder jaar zie je dat innovaties gestart door de community, worden opgenomen in het standaard pakket.
Kennis gebruiken van mensen over de gehele wereld, welke niet verbonden zijn aan het bedrijf Odoo. Al deze mensen hebben een unieke samenwerking, met als doel de software perfect te maken. Dit is echt uniek en maakt het bedrijf en het software product van Odoo heel bijzonder. 

Geen Licentiekosten

Odoo wordt geleverd in twee versies. De Enterprise versie en de Community versie. De community versie is geheel vrij van licentiekosten. Je mag deze community versie gratis gebruiken. Een gratis ERP Systeem, waarop je ondersteuning kan krijgen door de Odoo community. Daar zijn weinig andere voorbeelden van en ook dit maakt Odoo echt bijzonder.

Perfect ontwikkelplatform

Gedreven door Open Source en een grote community is een uiterst flexibel software pakket ontstaan. Odoo is dan ook meer dan een ERP Systeem. Het heeft inmiddels ook een volledige website content management systeem (CMS)  en e-commerce platform geïntegreerd, waarmee je webshops en websites kan maken. Maar buiten deze nieuwe innovaties op het gebied van ERP Software, is de software van Odoo ook een perfect ontwikkelplatform. De gehele architectuur is zo opgezet dat het, met de juiste kennis, eenvoudig is om functionaliteiten op te ontwikkelen. Door deze opzet is het mogelijk om specifieke software te maken, boven op standaard functionaliteit. Deze software is vervolgens naadloos geïntegreerd in je overige processen en, zonder dat de eindgebruiker het merkt, opgenomen in de software, als onderdeel van Odoo.

Maar de beste manier om te bepalen of Odoo echt bijzonder is, is door het zelf te ervaren. Heb jij al de functionaliteiten van Odoo software ervaren? Zo niet, maak dan Gratis gebruik van onze "Probeerversie".

Klik op onderstaande button "Probeerversie". Je hoeft alleen je naam en e-mail adres in te vullen en je ontvangt van ons een e-mail met daarin de link waardoor je direct toegang krijgt tot onze Odoo Probeerversie.

 

Nieuwsgierig geworden naar Odoo?

Probeer het dan zelf gewoon eens uit.