Van Dijk Holland

Totale productie beheersing

Erwin van der Ploeg
september 2016

Aanleiding

Van Dijk Holland produceert medische kleding en overig textiel in diverse externe productielocaties in Europa. Het ontwerp van deze samengestelde producten gebeurt in het Nederlandse kantoor. Ook worden grondstoffen voor de productie ingekocht in Nederland en vervolgens verscheept naar de productielocaties elders in Europa. Van Dijk maakte gebruik van Accountview DOS en het was hoognodig deze software te vervangen door een modern ERP systeem.

Uitdaging

Bij Van Dijk hebben we een aantal uitdagingen overwonnen. Wellicht wel de grootste uitdaging is om de medewerkers vertrouwd te maken met een webapplicatie. Zij werkten al meer dan 20 jaar met een DOS applicatie en de overstap was dus erg groot. 

Met de juiste Odoo training en begeleiding hebben we iedereen enthousiast gemaakt over Odoo. 

De grootste technisch uitdaging is het beheren van de voorraad in de buitenlandse productie locatie en het 2 wekelijkse vervoer naar deze locatie (buiten EU). Bij het produceren van de producten, waarvoor Odoo MRP wordt gebruikt, dient eerst de lokale voorraad te worden gebruikt en 2 wekelijks wordt deze aangevuld vanaf de hoofdlocatie in Nederland. En dit alles met een volledige Odoo partij traceabillity.

Oplossing

Gereed product wordt periodiek weer verzonden naar Nederland en omdat grondstoffen maar tijdelijk in het buitenland verblijven, worden aparte douane rapportages verzorgt vanuit Odoo. Zeer belangrijk voor medische kleding is de tracering. Deze tracering is met een druk op de knop voorhanden, tot op de unieke barcode van ieder afzonderlijk item. Odoo Experts hebben al deze processen onder gebracht in Odoo, met als resultaat een effectief systeem, wat veel handwerk heeft kunnen vervangen.

Resultaat

“Met Odoo hoeven wij geen aparte programma's meer te gebruiken voor het maken onze dagelijkse werkzaamheden. We hebben nu al onze processen geïntegreerd in hetzelfde systeem. Dit geeft ons meer gemak en is veel efficiënter"

Rudy van den Elzen, directeur Van Dijk Holland

Over Van Dijk Holland

Van Dijk Holland B.V. is sinds de oprichting in 1848 actief in de textielbranche en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot dé specialist op het gebied van textiel benodigd in- en rondom de operatieruimten van medische instellingen.