Odoo POS kassasysteem

Erwin van der Ploeg

Odoo CMS - voorbeeld zwevende afbeelding

Als je op het punt staat om een kassa te kopen als retailer of horeca ondernemer, is het goed om je eerst goed te laten informeren en voor jezelf duidelijk te hebben aan welke eisen het kassasysteem moet voldoen. Via deze blog willen wij je informeren welke mogelijkheden het POS kassasysteem van Odoo biedt.

Uitleg POS kassa software

Voordat we daarmee beginnen, eerst een korte intro waar POS voor staat. POS (Point of Sale)  is een computergestuurd kasregister. In tegenstelling tot standaardkasregistersystemen (ECR) is een POS veel uitgebreider, met name in rapportages, beheer en verkoop. Een POS systeem bestaat uit hardware en software. Voor hardware wordt meestal een Windowscomputersysteem gebruikt dat veelal uitgerust is met een touchscreen.

Daarnaast zijn er tal van uitbreidingen mogelijk zoals; bon en keuken printers,
barcodescanner, klantendisplay, vingerafdrukkenherkenningssysteem, mobiel handterminals en elektronische kassaladen.

Voordelen POS-systemen:

  • Efficiënter werken door koppelingen aan financiële- en voorraadsystemen

  • Real-time verwerking van gegevens

  • Real-time beschikbaarheid van gegevens

  • Product weergave met afbeeldingen en zoekfuncties

  • Geen beperking in artikelaantallen.

  • Vaak een eenvoudige touch-screen bediening.

Hoge aanschafprijs

Een nadeel van veel  POS-systemen is de hoge aanschafprijs, maar Odoo brengt daar verandering in, doordat ze een zeer uitgebreid POS kassasysteem hebben ontwikkeld die niet alleen zeer gebruiksvriendelijk is, maar ook nog eens geen hoge investeringen kent. Odoo heeft een Enterprise versie en een Community versie, waarvan de Community versie gratis is.

Odoo POS koppelen aan Ipad

Er zijn ook geen hoge investeringen nodig om de hardware aan te schaffen. Odoo heeft het mogelijk gemaakt om een Ipad te gebruiken als een POS. Met behulp van de slimme Odoo pos-box koppel je eenvoudig je bonnenprinter, scanner, kassalade en eventueel een weegschaal.

Real-time inzicht

De POS software van Odoo geeft direct een real-time inzicht en is te gebruiken met meerdere kassa’s tegelijk verspreid in één winkel of in meerdere winkels. Hierdoor hou je altijd controle over de zaak en heb je direct toegang tot je cijfers, en kan je door gebruik te maken van de Odoo voorraad ook direct inzicht krijgen in je voorraad beheer. Mocht je ook nog een webshop hebben van Odoo, dan worden de verkopen via je webshop ook direct meegenomen in de actuele stand. En kan je dus precies zien waar de verkopen plaatsvinden en nog belangrijker: de huidige voorraad stand is altijd actueel.

Online & Mobile responsive

Het POS kassasysteem van Odoo is web-based dat betekent dat je online en dus 24/7 toegang hebt tot het systeem. Het online kassasysteem van Odoo is ook nog eens mobile responsive waardoor het scherm zich automatisch aanpast aan het formaat van je beeldscherm (desktop, tablet of smartphone). Het is geschikt voor alle browers zoals: Internet Explorer, Safari of Google Chrome. Mocht je offline zijn, dan synchroniseert het systeem automatisch wanneer je weer je online bent.

Gebruiksvriendelijk

De interface van de Odoo POS software is erg gebruiksvriendelijk en heeft een touchscreen bediening. Het is eveneens mogelijk meerdere klanten tegelijk te helpen.

Hardware koppelen

Een scanner kan direct gekoppeld worden aan het Odoo POS systeem en hier door is het uiteraard mogelijk om producten te scannen, maar ook gebruik te maken van kortingskaarten of andere acties met een barcode. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om de kassalade en pin-automaat direct te koppelen aan het kassasysteem en te betalen via credit card.

Voor restauranthouders

Het Odoo POS kassasysteem is ook uitermate geschikt als kassa software voor een restaurant of horecagelegenheid. Het heeft speciale functionaliteiten voor restaurant management beheer, zoals een online tafelindeling, het direct doorgeven van bestellingen aan de keuken of het opsplitsen van de bon voor grotere groepen.

Extra functies

De Odoo POS software oplossing heeft nog veel meer mogelijkheden zoals het registeren van retouren, klachten, planning van levering en promoties.

Odoo POS in video uitgelegd

Zie onderstaande video voor meer informatie over het POS kassa systeem van Odoo. Zie onderstaande video hoe het werkt om je Ipad te koppelen aan het POS kassasysteem van Odoo.


 
 

Nieuwsgierig geworden naar Odoo?

Probeer het dan zelf gewoon eens uit.