Hoe krijg ik mijn offerte getekend?

Erwin van der Ploeg

Het is een telkens terugkerend probleem.

Je klant heeft zich ooit aangemeld voor de nieuwsbrief van je bedrijf. Na een aantal maanden is de klant eindelijk zo ver. De klant is overtuigt geraakt dat jij hem de juiste producten kunt leveren, tegen de juiste prijs.

 

Je mag eindelijk een offerte uitbrengen. Je gaat vol goede moet aan de slag en maakt een offerte, met de juiste oplossingen en tegen de juiste prijs.

 

Maar dan...Hoe krijg je deze offerte getekend?

Om de offerte getekend te hebben, moet je de offerte eerst bij de klant krijgen. De meest gebruikte methodes is tegenwoordig, per e-mail.

De offerte wordt als PDF bijlage bij de e-mail verzonden. In uitzonderlijke gevallen wordt de post nog gebruikt.

Hoewel e-mail een effectieve methode is, is het communiceren (wijzigingen, onderhandelen, goedkeuren of afkeuren) over de offerte niet echt handig. Veelal is het de e-mail heen en weer sturen en ervoor zorgen dat je de communicatie niet kwijtraakt.

De nieuwe manier. De online offerte?

Maar er is tegenwoordig ook een nieuwe manier van je offerte versturen. Je stuurt de klant een link naar je Online Offerte. De klant kan de offerte online bekijken. Hij kan direct zijn opmerkingen over de offerte invoeren en/of de offerte goedkeuren. Je hebt direct contact met je klant!


In deze video laat ik je zien hoe je een offerte per mail verstuurt en hoe je een offerte online deelt met je klant.

Wat zou voor jou (en je klant natuurlijk) de ideale mogelijkheid zijn? Mailen, online of zijn er nog andere mogelijkheden die wellicht beter zijn. Heb je een goede tip? Laat een bericht achter.

Start je Gratis proefperiode

Wil je Odoo gratis proberen?

Klik op de knop "Ja, dat wil ik wel", je hoeft alleen je naam en e-mail adres in te vullen en je ontvangt van ons direct een mail met een link naar de probeerversie van Odoo.


De Meest gestelde vragen over Odoo

HET ODOO E-BOOK

Op basis van onze jarenlange ervaring met Odoo hebben wij de 18 meest gestelde vragen over Odoo verzameld en beantwoord.


Klik op de knop "Download Gratis". Je hoeft alleen je naam en e-mail adres in te vullen.

Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij :)

Nieuwsgierig geworden naar Odoo?

Probeer het dan zelf gewoon eens uit.