Welkom op het eerste Nederlandse Odoo forum van Odoo experts. Stel hier je vragen, deel je kennis en start discussies met andere Odoo gebruikers. 

Regels

Wat voor vragen kan ik hier stellen?

Dit Nederlandse Odoo forum is voor professionals en andere enthousiaste Odoo gebruikers, partners en programmeurs. Je kan functionele vragen stellen over Odoo. Voor technische/programmeursvragen, kun je beter het Engelstalige forum van Odoo zelf gebruiken.

Controleer of er al eenzelfde vraag bestaat - voordat je ze stelt. Je kan vragen zoeken op titel of labels. Het is ook OK om je eigen vraag te beantwoorden.

Vermijd alsjeblieft vragen die te subjectief en argumentatief zijn of niet relevant zijn voor dit forum.


Wat moet ik vermijden in mijn vragen?

Je zou enkel praktische, beantwoordbare vragen moeten stellen die gebaseerd zijn op problemen die je ondervindt. Chat-achtige, open vragen verminderen de bruikbaarheid van deze website en duwen andere vragen van de eerste pagina.

Om te voorkomen dat je vraag wordt gemarkeerd en mogelijk verwijderd worden, vermijdt je het beste subjectieve vragen waar ...

  • elk antwoord is even valide: "Wat is je favoriete ______?”
  • je antwoord is aangeboden samen met de vraag, en je verwacht meer antwoorden: “Ik gebruik ______ voor ______, wat gebruikt je?”
  • er is geen probleem om op te lossen: "Ik ben nieuwsgierig of andere mensen zich voelen zoals ik."
  • we krijgen een open-einde, hypothetische vraag gesteld: "Wat als ______ gebeurt?"
  • het is een klacht vermomt in een vraag: "______ werkt slecht, heb ik gelijk?"

Als je één van deze voorbeelden in je motivatie kan toepassen voor het vragen van het volgende: "Ik wil graag deelnemer in een discussie over ______”, dan zou je dit niet hier moeten vragen maar via onze mailing lijst. Maar als jouw motivatie is "Ik wil dat anderen ______ uitleggen aan mij", dan is het waarschijnlijk OK.
 

Wat moet ik vermijden in mijn antwoorden?

Antwoorden moeten geen vragen toevoegen of uitbreiden. In plaats hiervan wijzig je de vraag of voeg je een reactie toe.

Antwoorden moeten geen vragen toevoegen of uitbreiden. In plaats hiervan voeg je een reactie toe op de andere antwoorden.

Antwoorden moeten niet gewoon verwijzen naar andere vragen. Voeg in plaats daarvan een vraag reactie indicatie toe "Mogelijk duplicaat van...". Hoewel het wel oké is om links naar andere vragen of antwoorden bij te voegen die extra relevante informatie toevoegen.

Antwoorden moeten niet gewoon een link geven naar een oplossing. Biedt in de plaats de oplossing aan in je antwoord, zelfs als het een kopie is. Links zijn welkom, maar moeten enkel antwoorden aanvullen, bronnen toevoegen of extra leesmateriaal toevoegen.

Antwoorden moeten geen debat starten. Dit forum is geen discussiegroep. Vermijdt debatten in je antwoord omdat ze vaak de essentie van de vraag vertroebelen. Voor korte discussies plaats je het beste een reactie.

Wanneer een vraag of antwoord omhoog wordt gestemd zal de gebruiker die deze heeft aangemaakt wat punten krijgen, deze worden "Karma punten" genoemd. Deze punten dienen als een ruwe maateenheid van de community om hem/haar te vertrouwen. Verschillende moderator taken zijn gradueel toegewezen aan de gebruiker gebaseerd op deze punten.

Bijvoorbeeld, als je een interessante vraag stelt of een nuttig antwoord geeft, wordt er op je antwoord gestemd. Als het antwoord misleidend is zal het naar beneden worden gestemd. Elke stem voor genereert 10 punten, elke stem tegen trekt 10 punten af. Er is een limiet van 200 punten dat kan geaccumuleerd worden voor een vraag of antwoord per dag.

Waarom kunnen andere mensen mijn vragen/antwoorden wijzigen?

Het doel van deze website is om een relevante kennisbasis te maken die vragen kan beantwoorden gerelateerd aan Odoo.

Daarom kunnen vragen en antwoorden gewijzigd worden zoals wiki pagina's door ervaren gebruikers van deze website om zo de algemene kwaliteit te verbeteren van de kennis en inhoud. Zulke privileges worden toegewezen gebaseerd op het karma niveau: je kan hetzelfde doen wanneer jouw karma hoog genoeg is.

Als deze aanpak niet voor jou niet geschikt is, respecteer de community en gebruik een ander platform.

5 Je mag omhoog stemmen en reacties toevoegen
50 Je mag omlaag stemmen
5 Je mag tekstlink toevoegen en afbeeldingen uploaden
750 Je biografie kan gezien worden als een tooltip
50 Je kan je eigen reactie verwijderen
100 Je mag markeren als beledigend, sluit eigen vragen
300 Je mag ieder bericht wijzigen, bekijk beledigende markeringen
500 Je mag antwoorden accepteren
500 Je mag berichten verwijderem
500 Je mag berichten afsluiten
1.000 Je mag alle vragen of antwoorden verwijderen

Op de hoogte blijven?

Over dit Odoo Forum

Welkom op het eerste Nederlandse Odoo help forum van Odoo experts. Stel je vragen, deel je kennis en start discussies met andere Odoo enthousiasten. Terug naar Odoo Help