Welkom op het eerste Nederlandse Odoo forum van Odoo experts. Stel hier je vragen, deel je kennis en start discussies met andere Odoo gebruikers. 

0

Hoe kan ik een declaratie betalen aan mijn werknemers?

Door
Erwin van der Ploeg
op 07-06-17 18:29 493 weergaven

Hoe kan ik een declaratie van mijn werknemer betalen via de bank (Sepa)?


0
Julia van Orsouw
Op 15-06-17 10:34

Om een declaratie via Odoo te kunnen betalen zijn er enkele voorwaarden:

- SEPA moet zijn ingesteld als mogelijke betaalwijze. Dit kan aangevinkt worden in boekhouding - Instellingen - Bank en Kas - Gebruike SEPA betalingen.

- de medewerker moet gekoppeld zijn aan een relatie met een adres. Dit kan ingesteld worden op de medewerkerskaart, tabblad 'persoonlijke gegevens' - privé-adres. 

De stappen voor het kunnen betalen van een declaratie zijn als volgt:

- indienen

- goedkeuren (door manager)

- dagboekregels boeken, let hierbij op dat er, indien van toepassing, BTW geboekt wordt. 

- betaling registreren (door boekhouder): Via Declaraties - Boekhouder - Te betalen declaratieformulieren open je de declaratie. Hier kies je voor 'betaling registreren', waar je invult hoe er betaald wordt. Als je hier kiest voor Betaalmethode = Bank en Betaalwijze = SEPA overschrijving, wordt de betaling klaargezet bij de overige SEPA betalingen vanuit de bank. 

- SEPA betaling aanmaken: In de boekhouding zoek je het dagboek op dat je hebt aangegeven als Betaalmethode. Hier staat je regel nu klaar om in een SEPA bestand opgenomen te worden. 

Gebruik je geen SEPA-betaling, dan voer je de stappen t/m dagboekregels boeken uit. Vervolgens kun je bij het verwerken van het bankafschrift de betaling afletteren tegen de boeking.

Het is aan te raden voor de declaraties een apart dagboek aan te maken van het type 'inkoop', anders komen de boekingen tussen de echte inkoopfacturen te staan, terwijl ze daar via boekhouding niet terug te vinden zijn. Gebruik de ontwikkelaarsmodus om het dagboek van de declaraties standaard in te stellen op je nieuwe dagboek.  

  • Markeren

Je antwoord

Probeer alsjeblieft een nuttig antwoord te geven. Indien je wil reageren op de vraag of het antwoord, gebruik je de opmerkingen knop. Denk er aan dat u je antwoorden altijd kan herzien - het heeft geen zin om dezelfde vraag twee keer te beantwoorden. Vergeet ook niet om te stemmen - Het helpt het de beste vragen en antwoorden selecteren!

Blijf geïnformeerd

Over deze community

Welkom op het eerste Nederlandse Odoo help forum van Odoo experts. Stel je vragen, deel je kennis en start discussies met andere Odoo enthousiasten. Lees de regels

Vraag hulpmiddelen

1 volger(s)

Statistieken

Gevraagd: 07-06-17 18:29
Gezien: 493 keer
Laatst bijgewerkt: 15-06-17 10:34