Welkom op het eerste Nederlandse Odoo forum van Odoo experts. Stel hier je vragen, deel je kennis en start discussies met andere Odoo gebruikers. 

0

Hoe kan ik een deelbetaling in de bank afletteren als de betaling is geregistreerd als één volledige betaling?

Door
Julia van Orsouw
op 19-06-17 11:31 523 weergaven

Als ik door omstandigheden een factuur in twee delen heb betaald, maar bij het registreren van de betaling heb ik in één keer het volledige bedrag opgegeven, kan ik de betaling niet netjes afletteren in de bank, ook  al staan de twee deelbetalingen onder elkaar in het afschrift. Ik zou de regels willen samenvoegen, of de betaling gedeeltelijk afletteren, maar dat lukt allebei niet. 

Wat is hiervoor de oplossing?


0
Julia van Orsouw
Op 19-06-17 11:33

De nette methode is om de betalingsregistratie te verwijderen, en de betaling in de bank direct te matchen op de factuur. Het verwijderen van de betaling behoeft een aantal stappen:
1. open de leveranciersfactuur, en bij de registreerde betaling kies je voor 'afletteren ongedaan maken'. 
2. open de betalingsboeking (opzoeken via Controller - boekingen) en annuleer de boeking en verwijder deze. De factuur staat nu weer op 'open'.
3. in het bankafschrift met je twee betalingen kun je nu de betaling afletteren tegen de factuur. Dit moet wel in 2 stappen, dus eerst de eerste regel afletteren, LET OP dat je hier op het driehoekje klikt om er een deelbetaling van te maken. Ga even terug naar het afschrift en dan weer naar het afletteren, hier kun je nu de tweede betaling afletteren tegen de factuur.

  • Markeren

Je antwoord

Probeer alsjeblieft een nuttig antwoord te geven. Indien je wil reageren op de vraag of het antwoord, gebruik je de opmerkingen knop. Denk er aan dat u je antwoorden altijd kan herzien - het heeft geen zin om dezelfde vraag twee keer te beantwoorden. Vergeet ook niet om te stemmen - Het helpt het de beste vragen en antwoorden selecteren!

Blijf geïnformeerd

Over deze community

Welkom op het eerste Nederlandse Odoo help forum van Odoo experts. Stel je vragen, deel je kennis en start discussies met andere Odoo enthousiasten. Lees de regels

Vraag hulpmiddelen

2 volger(s)

Statistieken

Gevraagd: 19-06-17 11:31
Gezien: 523 keer
Laatst bijgewerkt: 19-06-17 11:33