Welkom op het eerste Nederlandse Odoo forum van Odoo experts. Stel hier je vragen, deel je kennis en start discussies met andere Odoo gebruikers. 

0

Inkoopfactuur heeft verkeerde valuta tov inkooporder, hoe los ik dit op?

Door
Julia van Orsouw
op 12-04-18 09:21 264 weergaven

Ik heb Odoo ingericht met meerdere valuta's en multicurrency omdat ik de boekhouding voer in euros, maar regelmatig bestellingen doe in USD. De bijbehorende inkoopfactuur ontvang ik ook in USD. 

als ik nu vanuit de inkooporder in USD een inkoopfactuur aanmaak, staat de valuta van de inkoopfactuur opeens op EUR, en de bedragen zijn niet herberekend. 

Ik kan handmatig de valuta van de boeking aanpassen naar USD, maar dit is erg foutgevoelig. Als ik of een collega vergeet om de valuta om te zetten, zit ik met een compleet verkeerde factuur.

Is hier een oplossing voor?


0
Julia van Orsouw
Op 12-04-18 10:04

Je kan dit oplossen door een tweede inkoopdagboek in te stellen, en deze de USD valuta mee te geven: Wanneer je dan vanuit een USD inkooporder een factuur maakt, pakt Odoo automatisch dit dagboek, en kun je een factuur aanmaken in USD. Odoo regelt vervolgens zelf de koersomrekening.

Als je nu in de weergave de 'alleen lezen' restrictie van de dagboek-reeks weghaalt, kun je het dagboek ook nog koppelen aan dezelfde reeks als je EUR inkoopfacturen, en heb je dus nog steeds maar 1 reeks voor al je inkoopfacturen. 


Deze instelling met een extra dagboek werkt ook als je vanuit de facturatie-module een inkoopfactuur aanmaakt via Facturatie - Inkopen - Leveranciersfacturen. 

Let op: het werkt niet als je vanuit het facturatie dashboard in het EUR inkoopdagboek een nieuwe factuur aanmaakt, dan blijft de valuta op EUR staan. Dit is ook logisch, want via deze weg heb je al een dagboek gekozen, en kan Odoo niet zelf wisselen naar een ander dagboek.   • Markeren

Je antwoord

Probeer alsjeblieft een nuttig antwoord te geven. Indien je wil reageren op de vraag of het antwoord, gebruik je de opmerkingen knop. Denk er aan dat u je antwoorden altijd kan herzien - het heeft geen zin om dezelfde vraag twee keer te beantwoorden. Vergeet ook niet om te stemmen - Het helpt het de beste vragen en antwoorden selecteren!

Blijf geïnformeerd

Over deze community

Welkom op het eerste Nederlandse Odoo help forum van Odoo experts. Stel je vragen, deel je kennis en start discussies met andere Odoo enthousiasten. Lees de regels

Vraag hulpmiddelen

3 volger(s)

Statistieken

Gevraagd: 12-04-18 09:21
Gezien: 264 keer
Laatst bijgewerkt: 12-04-18 10:04