Welkom op het eerste Nederlandse Odoo forum van Odoo experts. Stel hier je vragen, deel je kennis en start discussies met andere Odoo gebruikers. 

0

0
Julia van Orsouw
Aan 12-04-18 04:04

Je kan dit oplossen door een tweede inkoopdagboek in te stellen, en deze de USD valuta mee te geven: Wanneer je dan vanuit een USD inkooporder een factuur maakt, pakt Odoo automatisch dit dagboek, en kun je een factuur aanmaken in USD. Odoo regelt vervolgens zelf de koersomrekening.

Als je nu in de weergave de 'alleen lezen' restrictie van de dagboek-reeks weghaalt, kun je het dagboek ook nog koppelen aan dezelfde reeks als je EUR inkoopfacturen, en heb je dus nog steeds maar 1 reeks voor al je inkoopfacturen. 


Deze instelling met een extra dagboek werkt ook als je vanuit de facturatie-module een inkoopfactuur aanmaakt via Facturatie - Inkopen - Leveranciersfacturen. 

Let op: het werkt niet als je vanuit het facturatie dashboard in het EUR inkoopdagboek een nieuwe factuur aanmaakt, dan blijft de valuta op EUR staan. Dit is ook logisch, want via deze weg heb je al een dagboek gekozen, en kan Odoo niet zelf wisselen naar een ander dagboek. 
Op de hoogte blijven?

Over dit Odoo Forum

Welkom op het eerste Nederlandse Odoo help forum van Odoo experts. Stel je vragen, deel je kennis en start discussies met andere Odoo enthousiasten. Lees de regels

Vraag hulpmiddelen

2 volger(s)

Statistieken

Gevraagd: 12-04-18 03:21
Gezien: 1560 keer
Laatst bijgewerkt: 12-04-18 04:04