Het verhaal van Barracuda:

Waarom zij in de wolken zijn van Odoo.

Het verhaal van Barracuda:

Waarom zij in de wolken
zijn van Odoo.

Je hebt misschien wel eens van ze gehoord: Barracuda Uninc. Zij zijn een zeer bedreven bureau in experiential marketing. Zo beheren ze de promotie marketing budgetten van veel grote merken in Nederland, zoals Lipton Ice, Red Bull en Ben & Jerry’s. Voor deze merken voeren ze dagelijks door heel Nederland promotionele acties uit.

Van strategie, creatie, productie, cold chain management, merkactivatie tot gestroomlijnde executie: bij Barracuda Uninc zit je aan het goede adres. En zo’n uitgebreid bedrijf vraagt natuurlijk om een uitgebreid softwarepakket. Gelukkig hebben zij ons en het Odoo softwarepakket ontdekt.

More Than Gifts

Om al hun werkzaamheden mogelijk te maken, werkt Barracuda Uninc met een pool van vaste medewerkers en oproepkrachten. Zij zorgen er elke dag weer voor dat er, verspreid door heel Nederland, allerlei leuke acties worden gevoerd. Dit moet natuurlijk wel goed gestroomlijnd worden, waarbij communicatie een hele belangrijke rol speelt.

Maar er komt nog meer bij kijken: het beheren van budgets, regelen van transport, en ga zo maar door. We kwamen er samen dus al snel achter dat het een flinke klus ging worden: er bestaat namelijk geen standaard software pakket voor promotie marketing, waarbij al deze facetten gemanaged kunnen worden.

Onze uitdaging

Wij waren er direct van overtuigd dat Odoo dé oplossing kon zijn. Met al zijn flexibiliteit zouden we al een heel eind komen.
Maar we wisten ook dat de ontwikkeling groot was: groter dan enkel wat instellingen in Odoo zelf.

Gelukkig houden wij wel van een uitdaging en durfde Barracuda Uninc deze met ons aan te gaan. Samen hebben we dan ook gekozen voor een Agile (scrum) aanpak. Met zo’n omvangrijk project is vlotte communicatie essentieel. Door het project nauw op te volgen en met elkaar te bespreken in korte sprints werd voor Barracuda het resultaat ook zichtbaar en meetbaar. Hierdoor konden we snel en adequaat het project ontwikkelen en bijsturen waar nodig.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Agile (scrum) aanpak

Onze oplossing

Om alle processen binnen het bedrijf optimaal te laten stromen hebben we beslist om zelf een heel systeem te ontwikkelen, volledig naar de wensen van Barracuda Uninc.
Als eerste moest er een systeem komen voor het beheren van alle budgetten. Niet simpel, want het is heel belangrijk dat alles hierin 100% klopt.Maar ook voor het personeel en het transport moest er een proces komen, waarin alle handelingen nauwkeurig beheerd konden worden.

Het resultaat?

Een compleet gepersonaliseerd softwarepakket dat Barracuda Uninc voorziet in al hun bedrijfsbehoeftes! Budgetten kunnen tot in detail beheerd worden en ook over de logistiek hebben ze nu alle controle.

Daarnaast hebben een waardevolle uitbreiding voor hun softwarepakket ontwikkeld:een mobiele Promo Portal.
Via deze portal staan de werknemers in direct contact met de backoffice. Ideaal voor alle werknemers die dagelijks op pad zijn voor hun marketing acties doorheen het land!

"Met het nieuwe systeem hebben we een moderne applicatie
waarmee we eenvoudig onze promotie marketing tot in detail
kunnen plannen.

Via de Promo Portal zijn medewerkers eenvoudig op de hoogte
van de acties en kunnen ze feedback geven over de uitvoering.
Al deze informatie hebben wij ondergebracht in een centraal systeem, zodat wij onze klanten optimaal kunnen bedienen."

Stéphane Lorent, directeur Barracuda Uninc

Nieuwsgierig geworden naar Odoo?

Probeer het dan zelf gewoon eens uit.