Het verhaal van More Than Gifts:

Waarom zij in de wolken zijn van Odoo.

Het verhaal van More Than Gifts:

Waarom zij in de wolken
zijn van Odoo.

Nog één van onze leuke klanten is More Than Gifts (de naam alleen al klinkt gezellig, vind je niet?). Misschien dat je wel eens van ze hebt gehoord, of misschien dat je er zelfs al eens iets besteld heb voor jouw eigen medewerkers. More Than Gifts is namelijk specialist op het gebied van verantwoorde geschenken met een verhaal. Sinds 2007 staan zij vanuit Beverwijk dagelijks in voor milieuvriendelijke, sociale en fairtrade cadeaupakketten voor kleine en grote bedrijven

More Than Gifts

Oprichter Ron Hof doet dit uiteraard niet alleen: hij wordt ondersteund door een jong en fris team. Hun motto sluit perfect aan bij onze eigen visie: mensen blij maken. Zij doen dit bijvoorbeeld met unieke en creatieve eindejaarsgeschenken, waarbij persoonlijke aandacht altijd centraal staat. Met andere woorden: een ontzettend gaaf en eerlijk bedrijf. Wij konden ook niet wachten om samen te werken toen Ron contact met ons had opgenomen.

De huidige werksituatie

Odoo CMS - voorbeeld zwevende afbeelding

More Than Gifts begon als een klein bedrijfje, maar wist al snel plaats te winnen op de markt. Ze maakten een snelle, maar stabiele, groei door. Toen begon Ron te merken dat er steeds meer bij kwam kijken, waarbij stroomlijning en efficiëntie natuurlijk van groot belang zijn.

Op het moment dat wij elkaar voor het eerst ontmoetten, werkte Ron met verschillende systemen binnen zijn bedrijf. Zo hadden ze een apart systeem voor CRM, administratie en voorraadbeheer.
Bovendien werkte ze ook met een MS Windows applicate (Mamut Enterprise) via een Citrix-connectie. Als klein bedrijfje is dat nog te overzien, maar door de groei die ze hebben gemaakt is deze manier van werken niet meer efficiënt. Ook qua gebruiksvriendelijkheid kon er veel verbeterd worden.

Odoo Experts to the rescue!

De uitdaging begon: alle verschillende systemen terugbrengen tot één overzichtelijk geheel.
Wij wisten direct dat we dit met Odoo konden bereiken, maar het is voor ons heel belangrijk om eerst inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van de klant. We hebben daarom samen de tijd genomen om te bekijken hoe het bedrijf nu werkt en hoe het beter, makkelijker en efficiënter zou kunnen.


Door deze pragmatische aanpak, en onze uitgebreide kennis van de Odoo applicaties, hebben we zelfs samen tegelijkertijd de bedrijfsprocessen kunnen verbeteren! Ron was dan ook erg tevreden dat we vanuit zijn situatie hebben meegedacht.

Odoo als oplossing

Het beeld van de benodigde software was duidelijk, maar zeker niet simpel.More Than Gifts heeft ervoor gekozen om veel verschillende apps te combineren, om zo een volledig en compleet softwarepakket te creëren. Hierdoor zou het mogelijk zijn om ál hun bedrijfsprocessen terug te brengen in één systeem! Dat is wat Ron graag wilde bereiken. Wij natuurlijk ook.


We wisten dus direct dat we verschillende Odoo-apps nodig zouden hebben, zoals Verkoop, Inkoop, Voorraad, Contact, Administratie en Project. Daar bovenop hebben we nog redelijk wat maatwerk toegevoegd, om de bedrijfsprocessen zo goed mogelijk te optimaliseren.

“Eén van de grootste voordelen van Odoo?De mogelijkheid om, naast de uitgebreide standaardfunctionaliteiten, extra maatwerk naar wens te implementeren.”
Ron Hof, CEO More Than Gifts
Odoo CMS - voorbeeld zwevende afbeelding

Blije klant als resultaat

We zijn erin geslaagd More Than Gifts te voorzien van een volledig en overzichtelijk softwarepakket en Ron is dan ook erg tevreden met het resultaat. Het hele proces van ‘lead’ tot ‘betaalde factuur’ en ‘levering’ zit nu geïntegreerd in één systeem.

Het is uiteraard moeilijk te meten hoe deze grote verandering van invloed is op de verhoogde inkomsten, maar één ding is zeker: de kwaliteit én de efficiëntie van hun werk is nóg beter geworden!

Dankzij Odoo zijn we in staat om, met hogere kwaliteit, meer
én grotere klanten te helpen in kortere tijd!”

Ron Hof, CEO More Than Gifts

Nieuwsgierig geworden naar Odoo?

Probeer het dan zelf gewoon eens uit.