Maak een Odoo Webshop

Flexibel, Simpel en Snel

Maak met Odoo een SEO-Proof website

In Odoo is het relatief eenvoudig om een webshop te bouwen. Je hebt geen programmeer of technische kennis nodig.


Odoo heeft standaard een module, waarmee je een professionele webshop kan maken en die ook nog eens geoptimaliseerd kan worden voor Google (SEO).

Odoo website builder video

Bekijk de video en kun je met eigen ogen zien hoe eenvoudig het is om via de “frontend” een professionele webshop en website te bouwen in Odoo. Door eenvoudig teksten “te knippen en te plakken” en blokken (snippets) in de website te slepen, heb je in een paar tellen een website of webshop gebouwd. Zie hieronder in de video hoe eenvoudig het is.

Odoo Website voorbeeld

Odoo Website mobiel voorbeeld

100% responsive

Je webshop mobiel perfect

De webshops van Odoo zijn mobile responsive, dat houdt in dat de webshop zich automatisch aanpast aan het formaat van het beeldscherm van een desktop, tablet of smartphone.

Odoo B2B of B2C

Voordat je start met het bouwen van de webshop is het goed om je af te vragen voor wie je de webshop gaat bouwen en met welk doel? Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een business portaal te maken waarbij alleen bedrijven producten kunnen kopen in de webshop. De algemene trend is dat steeds meer groothandels ook webshops bouwen voor het B2C segment en dus direct aan particulieren gaat leveren.

Koppeling met Nederlandse banken

Als je een webshop hebt wil je natuurlijk ook graag dat alle betalingen online verlopen. Odoo heeft standaard Apps met bekende betaalproviders zoals Mollie, Adyen en Buckaroo. Deze Apps zijn terug te vinden in de Odoo Apps store.


Meerdere talen

Als je in meerdere landen je producten verkoopt, is het ook mogelijk om de webshop van Odoo in meerdere talen aan te bieden. Je dient uiteraard wel zelf de teksten te vertalen.


Open source

De software van Odoo is open source, dit heeft als voordeel dat het geen grenzen heeft en webshop volledig naar jouw wensen gebouwd kan worden. Wij adviseren wel om samen te gaan werken met een implementatie partner om de instellingen van de webshop juist te zetten en de koppelingen te verzorgen met Nederlandse banken.


Volledig geïntegreerd

Naast dat de webshop van Odoo eenvoudig in gebruik is. Is het ook bijzonder dat het volledig geïntegreerd is met de Odoo modules boekhouding, voorraadbeheer, verkoop en inkoop. De hele flow van verkoop naar inkoop en financiële administratie is geautomatiseerd in het Odoo systeem. Waardoor je geen ingewikkelde koppelingen meer hoeft te maken met andere software systemen, gegevens dubbel hoeft in te voeren en waardoor je uiteraard minder tijd kwijt bent. Je hebt dan direct, realtime, controle en inzicht in je cijfers en voorraadbeheer.


Dropshipment

Een ontwikkeling waar veel groothandelsbedrijven en producenten mee te maken krijgen is het verkopen en leveren op basis van dropshipment. Met name startende ondernemers en ondernemende particulieren hebben een voorkeur voor deze vorm van samenwerking, omdat het zo goed als risicoloos is en er geen investeringen hoeft gedaan te worden in voorraad, logistiek en opslag. Odoo heeft standaard de mogelijkheid om dropshipment processen te ondersteunen en te verwerken in het systeem.


Totaaloplossing

Om het maximale te bereiken heb je uiteraard meer nodig dat een alleen een webshop module van Odoo. Denk aan je koppeling met je boekhouding, facturatie, voorraadbeheer, inkoop, verkoop en relatiebeheer.

Het voordeel van Odoo is dat je bij een Odoo een totaaloplossing afneemt waardoor je niet alleen een webshop functionaliteit hebt, maar ook direct een App (module) voor je boekhouding, facturatie, voorraadbeheer, inkoop, verkoop en relatiebeheer en nog veel meer Apps.Wil je alles van Odoo weten, maar dan eenvoudig?

Met Odoo houd je het simpel! We sturen het je toe per e-mail 😊

Maak een Odoo Webshop
Erwin van der Ploeg 3 november 2015
Deel deze post
Labels
Onze blogs