Matig met maatwerk is onze uitstekende kwaliteit

Maatwerk in Odoo? Odoo Experts adviseert zo standaard mogelijk. Odoo is niet voor niets hét ERP-pakket voor het mkb. Overautomatiseren is onnodig.

Odoo heeft de grootste business App Store van de wereld met ruim 25.000 apps. Maatwerk zit in het DNA van Odoo. Waarom adviseert Odoo Experts toch zo standaard mogelijk terwijl we alles kunnen bouwen?

We vallen meteen met de deur in huis. Maatwerk wordt te veel ingezet voor een tijdelijk probleem op microniveau. Als je net met Odoo aan de slag gaat, is de werking van het nieuwe ERP-pakket nog niet goed bekend in je organisatie. Medewerkers vergelijken de nieuwe Odoo software met de functionaliteiten van het vorige softwarepakket. Dat is appels met peren vergelijken.

Zoeken naar de ‘golden buzzer’...die er niet is.

Er wordt gezocht naar de knop die alles doet. De ‘golden buzzer’ waarmee je met een druk op de knop de efficiëntie tot op het kleinste niveau verhoogt. Maatwerk is hiervoor zelden een goede oplossing. Overhaast maatwerk neemt zelfs risico’s met zich mee. Het kost geld, een andere softwarepartner kan aanpassingen moeilijk overnemen, en maatwerkoplossingen maken updates ingewikkeld want ook deze moet je migreren naar de nieuwste versie.

Wat is ons advies?

‘Overautomatiseren’ is niet nodig. Als Goldpartner van Odoo zijn we matig met maatwerk, maar met deze professionele zuinigheid leveren we juist een uitstekende kwaliteit.

  • Neem de tijd om een periode met de standaard software van Odoo te werken. Bouw kennis en ervaring met Odoo op. Missende functionaliteiten worden vanzelf duidelijk.
  • Beslis niets overhaast en ontdek dat het ook mogelijk is om je processen aan te passen in plaats van dure investeringen in aanpassingen van je software.
  • Maak gebruik van de standaardoplossingen van Odoo. Het open source karakter heeft van hét ERP-pakket voor het MKB een professioneel platform gemaakt. Kennis en expertise uit de praktijk wordt voortdurend in Odoo ingebracht.
  • Vertrouw niet zomaar op apps van derden. Beoordeel eerst de kwaliteit. Lees ook Waarom zijn we gestopt met het gebruik van apps uit de Odoo App Store?

Haal 10 jaar Odoo ervaring in huis

Ben je als ondernemer actief in het grotere Mkb-segment en vragen ingewikkeldere bedrijfsprocessen om meer investering in je IT? Kies dan voor een Odoo-partner zoals Odoo Experts. Met Odoo Experts haal je meer dan tien jaar Odoo-ervaring in huis. Wij halen voor jouw onderneming het maximale uit Odoo, maken maatwerk in software waar dat nodig is, zodat jij erop kunt vertrouwen dat je bedrijf 24/7 kan bouwen op het Odoo ERP-pakket.

Matig met maatwerk is onze uitstekende kwaliteit
Odoo Experts 20 februari 2023
Deel deze post