Odoo IoT Box

Wat zijn de mogelijkheden van de Odoo IoT Box?

Wat is IoT?

Het Internet of Things (IoT) is een term dat gebruikt wordt voor het geheel van apparaten die zijn verbonden met het internet. De apparaten zijn in staat om hun omgeving te monitoren, statussen te ontvangen en kunnen zelfs zelf actie ondernemen op basis van de ontvangen informatie. 

Denk bijvoorbeeld aan een wandkoeling die via het Internet 24/7 in verbinding staat met de server in de Cloud. De wandkoeling monitort zijn omgeving aan de hand van de sensoren voor temperatuur. Als de temperatuur boven of juist onder een ingestelde waarde is, dan onderneemt de wandkoeling zelf actie door de temperatuur aan te passen, of de wandkoeling stuurt een sms naar de beheerder voor het verhelpen van een storing. De verzamelde gegevens over schommelingen in de temperatuur of uitzonderingen kunnen tevens gebruikt worden voor preventief onderhoud. 

Andere toepassingen die gebruikmaken van IoT: Smart TV met de nieuwste series, slimme horloges met GPS voor het bepalen van je locatie en inzage in je sportprestaties of boeren die hun oogst via slimme sensoren monitoren. 

De Odoo IoT Box

Ook Odoo maakt volop gebruik van IoT. De Odoo IoT Box is een Raspberry Pi apparaat dat volledig is geïntegreerd met Odoo. Hiermee kan Odoo verbinding maken met andere type externe apparaten, zoals POS-printers, PIN-apparaten, scanners, weegschalen en meer. 

Verbindingen van de Odoo IoT Box

De Odoo IoT Box communiceert draadloos via het netwerk met Odoo. Via de USB-poorten kun je meerdere USB-apparaten aansluiten. Via de HDMI-aansluiting kun je eenvoudig een monitor aansluiten. Via de bluetooth kun je met andere apparaten in de omgeving communiceren.  

Waarom IoT gebruiken?

Hoge productiviteit:

  • IoT zorgt voor hoge productiviteit. IoT verbindt slimme apparaten die met elkaar op een snelle manier kunnen communiceren.
  • Het helpt om direct op de hoogte zijn van de omgeving.
  • Het helpt om snel acties te ondernemen in geval van een uitzondering of storing.

Hogere kwaliteit:

  • IoT is een netwerk van machines, waarbij fouten minimaal zijn.
  • De IoT apparaten zijn nauwkeurig, er kunnen nauwkeurige metingen worden uitgevoerd.

De mogelijkheden van het Internet of Things zijn eindeloos, omdat je alle verbindingen “smart” kunt maken. Dit levert veel data en dus waardevolle informatie op om de processen te automatiseren. 

Wil je zelf aan de slag met het IoT binnen Odoo? Bekijk dan het filmpje hieronder. Heb je ondersteuning nodig of wil je de mogelijkheden van IoT voor je eigen organisatie bekijken, neem dan gerust contact met ons op.

in Blog
# IoT
Odoo IoT Box
Odoo Experts 2 juni 2020
Deel deze post
Labels
IoT
Onze blogs