Odoo Studio

Je kunt nu zelf je eigen Odoo App maken

Do it yourself - Odoo maakt het nu mogelijk

Odoo, de business management software, is nu voorzien van de geheel nieuwe App: Odoo Studio. Je kunt nu eenvoudig en zelf Odoo Apps bouwen en aanpassen. Deze gloednieuwe Odoo App opent de software voor nieuwe markten.

De eerste versie van Odoo Studio is opgenomen in de huidige beschikbare versie 10 van Odoo. Op dit moment is versie 2 vrijgegeven op het online platform van Odoo en zal de App beschikbaar komen voor alle gebruikers van Odoo met de lancering van Odoo versie 11 (verwacht oktober 2017).

 
 

Iedereen kan nu een Business App bouwen

Met de intuïtieve gebruiksvriendelijke interface, is het maken van een App eenvoudig en bereikbaar geworden voor iedereen. Met of zonder ontwikkelaars vaardigheden. Met de drag & drop blokken kun je velden en opties toevoegen aan bestaande schermen. Maar dit betekent niet dat ontwikkelaars niet meer zal coderen. Integendeel, Fabien Pinckaers, Odoo CEO legt uit: "Het is een geweldig hulpmiddel voor ontwikkelaars om een Odoo App prototype te maken, of snel een raamwerk van een module te ontwerpen”. Odoo Studio wordt geleverd met een developer mode met extra functies speciaal voor ontwikkelaars, zoals een XML-editor en meer technische opties. Aan de andere kant, Odoo Studio wordt erg handig in het geval van aanpassingen op bestaande Odoo Apps, omdat je nu iedere standaard Odoo App kunt bewerken. De gebruiker kan Odoo Studio installeren en aanpassen maken in een bestaande Odoo Apps, zoals het toevoegen van velden, wijzigen van schermen en het reorganiseren van het menu. Dit is gemakkelijk in een paar minuten te doen.

Odoo zou Odoo niet zijn zonder 'integratie'

Odoo is bekend om vele toepassingen op vele gebieden, met alle gegevens geïntegreerd door het gehele systeem. Odoo Studio volgt dezelfde logica: elke applicatie gemaakt met Odoo Studio profiteert van de functies welke standaard in het systeem beschikbaar zijn. Dankzij deze, wordt een bestaande Odoo-database automatisch geïntegreerd met elk nieuwe applicatie gebouwd met Odoo Studio.

Odoo is nu geschikt voor iedere industrie 

Odoo ondersteunt nu een breed scala van bedrijfsprocessen dankzij de beschikbaarheid van 30 standaard Odoo Apps. Maar niet alles is standaard mogelijk met Odoo en sommige specifieke processen zijn niet opgenomen in Odoo. Nu, meer dan ooit, past Odoo bij de specifieke behoeften van iedereen. Omdat de standaard Apps nu al 85% van alle zakelijke behoeftes op de markt dekken, en omdat Odoo Studio het mogelijk maakt om de Apps aan te passen en details toe te voegen. Het voorbeeld van de Makelaardij industrie geïntroduceerd in de Odoo Studio video is een goed voorbeeld. De nieuwe App maakt het mogelijk om de verkoop van woningen en grond te beheren. Iets wat Odoo niet heeft ontwikkeld.

Wat zal de toekomst brengen Odoo? Fabien Pinckaers denkt: "Als je een beter product hebt voor je klant, krijg je meer klanten. De markt zal groeien en we zullen in staat zijn om te antwoorden op de nieuwe verzoeken en bieden een breder scala aan oplossingen dankzij Odoo Studio."

Lees ook eens: Waarom Is Odoo Studio niet de heilige graal?

in Blog
Odoo Studio
Erwin van der Ploeg 11 maart 2017
Deel deze post
Labels