Bastiaan en Berry zijn geen ja-knikkers

"De klant huurt ons in om tot de beste oplossing te komen, aan een ja-knikker hebben ze niets."

De veelzijdigheid. Dat is wat beide mannen aanspreekt. Senior Odoo consultant Bastiaan de Keijzer en projectmanager Berry Meijer van Odoo Experts. “Er is geen week geweest dat we dachten 'we zijn op de herhaaltoer'. Met Odoo kan het steeds weer anders.”

“Onze klanten willen groeien en hun bedrijfsprocessen professioneler maken”, vertelt Berry. “Wij herkennen dat want wij maken die groei zelf ook mee. Onze roots liggen in het kleinere mkb maar Odoo Experts heeft zich ontwikkeld tot een serieuze partner voor bedrijven met meer dan honderd medewerkers. Dat vraagt van ons om een andere aanpak. Niet één consultant op een project maar de inzet van een projectteam met verschillende expertises.”

“Odoo Experts werkt voor opdrachtgevers met drie medewerkers maar ook voor klanten met 150 medewerkers”, vertelt Bastiaan. “Bij elke klant gaan we met hetzelfde ERP-pakket een totaal andere uitdaging aan en maken we Odoo passend in het bedrijf.” “Klanten brengen steeds meer informatie uit hun bedrijfsproces in Odoo in”, vult Berry aan. “Ze stappen af van kleine puntoplossingen en maken met Odoo de stap naar één geïntegreerd ERP-pakket. Odoo is hard op weg hét ERP-pakket voor het mkb te worden.”

“Wat alle klanten gemeen hebben is dat ze op zoek zijn naar een oplossing. Software is verouderd of het invoeren van inkooporders gaat te traag. We halen altijd eerst boven tafel wat de reden is voor de aanschaf van een nieuw ERP-pakket. Is Odoo geschikt voor het geschetste probleem? Wat hopen zij met Odoo te bereiken? Het biedt ons inzicht in welke bedrijfsprocessen we met Odoo kunnen verzorgen en voor welke bedrijfsprocessen aanvullend maatwerk nodig is. De klant huurt ons in om tot de beste oplossing te komen, aan een ja-knikker heb je niets.”

“Enthousiasme is snel merkbaar", zegt Bastiaan. "Odoo ziet er vriendelijk uit, je kunt er eenvoudig mee aan de slag en resultaten zijn snel zichtbaar. Maar de knop om en klaar? Zo werkt het ook weer niet. Voor een maximaal resultaat werken we met een projectteam aan onze kant, samen met een projectteam van de klant. Voor elk uur dat wij erin stoppen, stop je als klant het dubbele aantal uren erin. De automatisering in je bedrijf opnieuw inrichten doe je niet elke dag. Daar is een professional voor nodig. Odoo implementeren? Dat doe je daarom samen met de experts van Odoo Experts.”

Bastiaan en Berry zijn geen ja-knikkers
Odoo Experts 26 januari 2023
Deel deze post
Onze blogs