Vermijd 3 valkuilen met 1 Odoo expert

Odoo zelf implementeren? Ontdek 3 belangrijke valkuilen die jij vermijdt met Odoo Experts. Technical director Mark Scheffel legt het in dit artikel aan je uit.

‘Kan ik Odoo zelf implementeren?’ “Ja”, met één heldere maar", zegt Mark Scheffel, Technical Director van Odoo Experts. "Wil je 3 belangrijke valkuilen vermijden dan kies je voor een partner als Odoo Experts."

“De enige tegen wie ik volmondig ‘ja’ zeg, is een kleine zelfstandige die geen grote bedragen in IT wilt investeren,” zegt Mark Scheffel. “Ben je een kleine ondernemer met eenvoudige bedrijfsprocessen en wil je je CRM, verkoop, voorraad en boekhouding inrichten, dan bieden de standaardoplossingen van Odoo alles wat je nodig hebt. Met de heldere instructievideo’s en trainingen van Odoo lukt het je om zelf je bedrijfsprocessen standaard in te richten. Ben je als ondernemer actief in het grotere MKB-segment en vragen ingewikkeldere bedrijfsprocessen om meer investering in je IT? Kies dan voor een Odoo-partner zoals Odoo Experts. Wij halen voor jouw het maximale uit Odoo, maken maatwerk in software waar dat nodig is, zodat jij erop kunt vertrouwen dat je bedrijf 24/7 kan bouwen op het Odoo erp-pakket.”

Welke drie?

“Er zijn drie belangrijke valkuilen bij de implementatie van Odoo als je geen ervaring hebt met het pakket”, legt Mark Scheffel uit. “Ten eerste de installatie van derde partij apps. Ze zijn financieel aantrekkelijk, zien er professioneel uit maar in de praktijk werken de apps niet altijd samen in Odoo. Op de tweede plaats zijn uiteenlopende technische zaken een obstakel. Zoals het importeren van data bijvoorbeeld. Het lijkt eenvoudig, maar als je niet tot op detail weet hoe alles werkt en met elkaar samenhangt, kan er door een foutief ingevuld veld informatie op je factuur of website verschijnen die je daar niet wilt hebben. Op de derde plaats staat de visie van Odoo. Odoo heeft een andere kijk op bedrijfsprocessen dan de meeste andere ERP-software. Een grote valkuil is dat je Odoo gaat aanpassen aan je bestaande bedrijfsprocessen in plaats van andersom. Richt je bedrijfsprocessen efficiënter in. Een Odoo partner zoals Odoo Experts laat je zien hoe Odoo daarin een glansrol voor je bedrijf kan spelen.”

Haal met Odoo Experts 10 jaar ervaring in huis

Met Odoo Experts haal je meer dan tien jaar Odoo-ervaring in huis. ‘Doe-het-zelven’ lijkt aantrekkelijk, maar als je business op Odoo moet draaien en er gaat iets fout, wie grijpt er dan in en hoe? Als je terug kunt vallen op een team van ervaren Odoo Experts is dat niet alleen een hele geruststelling, maar cruciaal voor de continuïteit van je bedrijf. De automatisering in je bedrijf opnieuw inrichten doe je niet elke dag. Daar is een professional voor nodig. Odoo implementeren? Doe het met de experts van Odoo Experts.”

Vermijd 3 valkuilen met 1 Odoo expert
Odoo Experts 13 februari 2023
Deel deze post