Wat weten we van Odoo 18?

Ontdek alle nieuwe Odoo 18-functies

De verwachtingen zijn hooggespannen nu Odoo 18 in oktober 2024 wordt uitgerold. Deze aanstaande release, uitvoerig voorbeschouwd door Odoo-experts, belooft een reeks verbeteringen en nieuwe functies die speciaal zijn ontworpen om bedrijfsoperaties aanzienlijk te verfijnen. Terwijl het landschap van enterprise resource planning (ERP) blijft evolueren, staat Odoo 18 klaar om geavanceerde functionaliteiten te introduceren die de efficiëntie en productiviteit in verschillende sectoren moeten verhogen. 

In deze blog zullen we ingaan op de specifieke kenmerken die Odoo 18 te bieden heeft. Ga met ons mee terwijl we onderzoeken hoe deze vooruitgangen in Odoo 18 je bedrijfsprocessen kunnen stroomlijnen voorafgaand aan de officiële release. Klaar om te ontdekken wat er op de horizon ligt met Odoo 18? Laten we beginnen!

Odoo 18 - Algemene verbeteringen

Groeperen op velden

Het is nu mogelijk om te groeperen, te aggregeren en te sorteren op een niet-opgeslagen gerelateerd veld.

Producten toevoegen via de catalogus

Het was al mogelijk bij inkoop- en verkooporders, maar nu ook bij leveranciersfacturen en klantfacturen en alle productieinvoer kun je nu producten toevoegen via de productcatalogus.

Producten toevoegen via de catalogus

Compleet overzicht van al je activiteiten 

Een nieuw overzichtsmenu en weergaven voor activiteiten zijn toegevoegd om in één oogopslag alle (eigen of andermans) activiteiten te zien, ongeacht het doel, wat handig kan zijn als takenlijst. Via een snelkoppeling in het 'Activiteiten' dropdown-menu kan je alle activiteiten in een lijst bekijken, waarbij klikken op een rij de bijbehorende record opent en je snel activiteiten kunt markeren als gedaan of annuleren, met de mogelijkheid voor massa-bewerking, zoals het her-toewijzen van taken.

Odoo 18 - Verkoop

Volgorde van offertesjablonen

Rangschik offertesjablonen op basis van belangrijkheid.

Documenten van producten in e-mailsjablonen

De e-mailsjablonen voor "Offerte verzenden" en "Orderbevestiging" zijn aangepast om te verwijzen naar productdocumenten die beschikbaar zijn voor de klant in het portaal.

Odoo 18 - Projecten, planning en urenstaten

Geschiedenis van wijzigingen

Je kunt de wijzigingen in de taakbeschrijving volgen en terugkeren naar eerdere versies.

Odoo projecten - Geschiedenis van wijzigingen

Weekenden verbergen

We kunnen nu de zichtbaarheid van weekenden schakelen in de urenstaatrasterweergave.