Wildgroei van softwarepakketten is niet jouw schuld!

Wildgroei van softwarepakketten is niet jouw schuld! Vindt Odoo Experts.

Wildgroei aan softwarepakketten kun je herkennen wanneer er voor ieder onderdeel uit het bedrijfsproces een ander softwarepakket opgestart moet worden. Een apart boekhoudpakket, CRM-pakket, ERP, eCommerce enzovoort.

Om toch voordeel te behalen worden de pakketten soms aan elkaar geknoopt alsof ze dezelfde bloedgroep hebben. Het is uiteraard geen familie en wij zijn om die reden geen voorstander om op zichzelf staande pakketten met elkaar te koppelen; API's zijn voor ons niet de heilige graal. Met een dagelijkse synchronisatie en export van data nemen de foutkansen namelijk toe met alle gevolgen voor bijvoorbeeld voorraadbeheer en orders via je website.

Het merendeel van onze opdrachtgevers heeft al een softwarepakket maar kunnen hier niet meer mee doen wat ze willen. De software die ze hebben is sterk verouderd en wordt niet meer ondersteund door hun softwareleverancier. Sommigen werken ook nog met Excel in combinatie met een boekhoudpakket. Kortom: ze hebben het lang volgehouden maar het houdt een keer op. De bedrijfssoftware is niet meer schaalbaar waardoor je bedrijfsgroei wordt gestagneerd.

Werkwijze

De klant vertelt ons wat hij of zij wil en wij geven aan welk gereedschap (Odoo) gebruikt kan worden. Wij kiezen de apps op basis van de eisen en wensen van de klant. Hiervoor doen wij eerst vooronderzoek (wat heb je nu en waar wil je naartoe). Vervolgens maken we een projectplan, de begroting en verzorgen ten slotte de implementatie.

Vaak zijn het grote veranderingen voor medewerkers. Training is daarom een vast onderdeel van het implementatietraject. Wij helpen gebruikers graag bij de verandering in hun dagelijks werk, zodat dit soepel verloopt en hun werk eenvoudiger en leuker wordt.

Onze passie is projecten afronden en niet zoveel mogelijk uren schrijven. Dus afronden en weer aan de volgende uitdaging beginnen: klanten blij en succesvol maken. Bel of mail ons voor een vrijblijvende demo.

Erwin van der Ploeg

Wil je alles van Odoo weten, maar dan eenvoudig?

Met Odoo hou je het simpel! We sturen het je wel per mail 😊

Wildgroei van softwarepakketten is niet jouw schuld!
Odoo Experts 22 juni 2022
Deel deze post
Onze blogs