From OpenERP to Odoo

Why, read the story here

Volgens Google wordt er maandelijks nog 720 keer gezocht op OpenERP, dit is niet zo gek als je bedenkt dat Odoo pas haar bedrijfsnaam in 2014 heeft veranderd van OpenERP naar Odoo.  

De reden hiervoor is omdat Odoo inmiddels meer is dan alleen een ERP-systeem (zoals wij dat als algemeen begrip kennen). ERP staat voor Enterprise Resource planning en is voornamelijk gericht op de interne bedrijfsprocessen. Odoo heeft niet alleen een platform ontwikkeld voor de interne bedrijfsprocessen, maar juist ook voor de externe bedrijfsprocessen zoals marketing, (online) verkoop en retail activiteiten en deze processen allemaal naadloos op elkaar aangesloten.  

Klant staat centraal

Odoo loopt qua visie en haar softwareoplossing dan ook ver vooruit vergeleken met andere ERP of software leveranciers. Dit heeft Odoo bereikt door het Odoo platform zo in te richten dat de klant centraal staat, waardoor de interne  en de externe bedrijfsprocessen allemaal vanuit één systeem te beheren zijn.  

Totaaloplossing 

Odoo ziet haar softwareapplicatie ook dus niet meer als een ERP-systeem, maar meer als totaaloplossing van al je bedrijfsprocessen, daarom is het woord “ERP” ook weggelaten in de naam Odoo.  Het bijkomende voordeel van deze totaaloplossing is dat er niet veel geïnvesteerd hoeft te worden in verschillende bedrijfsapplicaties en software pakketten, die vervolgens ook weer aan elkaar gekoppeld moeten worden. 

Odoo kent 2 versies, de Enterprise versie en de Community. Odoo Community (Odoo CE) is geheel gratis en heeft beperktere functionaliteit en i ook minder gebruiksvriendelijk dan Odoo Enterprise. Voor Odoo Enterprise (Odoo EE) sluit je een licentie af bij Odoo S.A. en krijg je ongeveer 20% meer functionaliteit, bugfix garantie en een gratis migratieservice naar toekomstige versies.

Wil je nog meer weten over Odoo (voorheen OpenERP)? Klik dan op deze link

in Blog
# Odoo
From OpenERP to Odoo
Erwin van der Ploeg 4 november 2015
Deel deze post
Labels
Onze blogs