Houd als bedrijf de touwtjes in handen met Odoo!

Met Odoo houd je als bedrijf de touwtjes in handen. Odoo Experts helpt implementeren.

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Kortweg: bedrijfssoftware voor het plannen van mensen en machines binnen jouw organisatie. Het doel van ERP is het efficiënt inzetten van deze middelen om de touwtjes in handen te houden.

Een ERP-systeem is een geïntegreerd softwarepakket waarin verschillende bedrijfsprocessen met elkaar worden verbonden. Het moet zorgen voor een naadloze integratie van de ene naar de andere afdeling. Een goed ERP-systeem moet er onder andere voor zorgen dat je beslissingen kan maken op basis van de juiste analyses omdat je een realtime-inzicht van de verschillende processen hebt.

Een ERP-systeem moet voorkomen dat je het overzicht kwijt bent op de financiële en operationele prestaties van je bedrijf. Vaak is dit het geval als je verzuipt in de spreadsheets en kattenbelletjes die op je of op de bureaus rondhangen. Het is daarom belangrijk om bij het kiezen van het meest geschikte ERP-systeem de bedrijfsprocessen in kaart te brengen en te kijken op welk moment zij elkaar raken en beïnvloeden.

Het is een misverstand dat alleen grote bedrijven een ERP-systeem nodig hebben om de touwtjes in handen te houden. Bedrijven met een beperkte omvang kunnen kiezen voor een ERP-systeem dat modulair is opgezet, waardoor zij zelf kunnen kiezen welke apps voor hen belangrijk zijn. Bijvoorbeeld alleen verkoop, administratie en een webshop. Odoo is een modulair opgebouwd ERP-systeem waar communicatie een belangrijk onderdeel is. Odoo zorgt ervoor dat processen minder complex worden en er een duidelijk overzicht is van de activiteiten die spelen.

Odoo kan meegroeien met je bedrijf. Hoe groter een bedrijf, des te groter de voordelen. Odoo Experts is Gold Partner en helpt meestal de wat grotere bedrijven met de implementatie van hun ERP-systeem. Daar ligt ook onze kracht.

Een ERP-systeem is geen must, dus bedenk altijd of de kosten die je moet maken, de opbrengsten van het systeem niet overstijgen. Wij denken graag mee over de beste oplossing tegen de minste kosten. Nieuwsgierig geworden? Bel of mail ons vrijblijvend.

Erwin van der Ploeg

Wil je alles van Odoo weten, maar dan eenvoudig?

Met Odoo hou je het simpel! We sturen het je wel per mail 😊

Houd als bedrijf de touwtjes in handen met Odoo!
Erwin van der Ploeg 31 augustus 2022
Deel deze post
Labels