Odoo 15 Kassasysteem

Wat is nieuw in de Odoo 15 Point of Sale?
Odoo Kassa icon

Odoo Kassa

De Odoo Kassa (Point of Sale) is uitgebreid met veel gevraagde functies. Betaalterminals zijn toegevoegd, klanten kunnen bestellen op rekening en notities kunnen toegevoegd worden aan de kassabon.

De Odoo kassa is echt een zeer goede oplossing voor veel winkels. Waar vind je een kassasysteem dat geïntegreerd is met je gehele ERP-systeem?

De Odoo kassa is bij 12 locaties actief in het Caribisch gebied. Dagelijks worden watersportartikelen afgerekend met Odoo Kassa. Lees ons succesverhaal bij Budget Marine.

Openen en sluiten van kassa

De kassacontrole bij de opening en de sluiting van de sessie is aangepast en vindt nu plaats in de POS-gebruikersinterface. De geavanceerde kassacontrole is niet langer een instelling die door de gebruiker in de configuratie moet worden geactiveerd, maar een berekend veld op basis van de aanwezigheid van een contante betaalmethode. De kascontrole is nu verplicht.

Odoo - Openen en sluiten van kassa

Voeg notities toe aan je kassa-orders en druk deze af op de kassabon

In sommige gevallen moet de verkoper een notitie toevoegen aan een orderregel die op de kassabon moet worden weergegeven. Daarvoor heeft Odoo een veld toegevoegd aan de orderregel om een notitie in te stellen. De notitie wordt ook op de factuur gezet als de order is gefactureerd.

Odoo - Voeg notities toe aan je kassa-orders

Betaal een eerder geplaatste bestelling via de kassa

In de voorgaande versies van Odoo was er geen mogelijkheid om een verkooporder te betalen bij de kassa zonder elke regel van de verkooporder opnieuw in te voeren in de kassa. Daarom is in Odoo 15 de mogelijkheid toegevoegd om vanaf de kassa een aanbetaling te doen op de verkooporder of de verkooporder volledig te betalen. De betaling wordt bijgewerkt op de verkooporder.

Odoo - Betaal een eerder geplaatste bestelling via de kassa

Verwerk nu retour gebrachte producten

Het verwerken van retouren op de kassa is toegevoegd.

Odoo - Verwerk nu retour gebrachte producten

Ondersteuning voor cadeau-/kredietkaarten

De kassa ondersteunt nu het maken van en betalen met cadeaukaarten.

Odoo - Ondersteuning voor cadeau/kredietkaarten

Meer detail informatie bekijken van een product

Een nieuwe productinformatie pop-up is toegevoegd, voor het raadplegen van meer detailinformatie van een product.

Odoo - Meer detail informatie bekijken van een product

Een product met meerdere opties verkoop je nu eenvoudiger

Via de nieuwe productinformatieweergave kun je eenvoudig varianten selecteren en/of optionele producten toevoegen aan de order.

Odoo Kassa productconfigurator

Ondersteuning voor de Worldline-betaalterminal

Odoo 15 ondersteunt nu Worldline-terminals met de IoT Box.

Laat klanten kopen op rekening

Je kunt er nu voor kiezen om de klant op rekening te laten betalen. Via een apart scherm kan de klant de order later betalen op de kassa.

Odoo - Laat klanten kopen op rekening

Geld in of uit de kassa

In vorige versies was dit alleen mogelijk via de backend. Nu is het ook mogelijk om geld uit de kassa te halen via de frontend.

Odoo - Geld in of uit de kassa

De Odoo kassa start nu veel sneller op

Om de kassa sneller op te starten worden standaard 100 klanten geladen. Wanneer de sessie open is, blijft de kassa alle resterende klanten op de achtergrond laden. In de tussentijd kun je de knop 'Klanten laden' gebruiken om klanten uit de database te laden.

Ook worden standaard alle producten met ster (favoriet), alle services, recente voorraadverplaatsingen van producten en de meest recent bijgewerkte producten geladen. Wanneer de sessie open is, blijft de kassa alle resterende producten op de achtergrond laden. In de tussentijd kun je op het 'database-icoon' in de zoekbalk klikken om producten uit de database te laden.

Verkoop producten in een verpakking

De kassa ondersteunt nu productverpakkingen met afwijkende barcodes. Hierdoor is het mogelijk geworden om een product met meer dan één barcode weer te geven.

Beter zicht op de marge van je kassa-orders

Er is een marge toegevoegd aan zowel Order als Orderregel waardoor de gebruiker een beter zicht heeft op zijn winstgevendheid. Marge is ook als maatstaf toegevoegd aan het orderrapport.

Producten naleveren

In de voorgaande versie, wanneer je producten verkocht via de kassa, werd de voorraad direct bijgewerkt zodra de bestelling werd afgerond of de kassasessie werd gesloten. In sommige gevallen is het product echter niet in de winkel op voorraad en moet de levering worden ingepland. Dat is nu mogelijk in Odoo versie 15.

Odoo - Producten naleverenWil je alles van Odoo weten, maar dan eenvoudig?

Met Odoo hou je het simpel! We sturen het je wel per mail 😊

Odoo 15 Kassasysteem
Erwin van der Ploeg 22 september 2021
Deel deze post
Onze blogs