Verken de nieuwe restaurantfunctionaliteiten in Odoo 17

De horecabranche is constant in beweging en Odoo blijft niet achter. Met de lancering van Odoo 17 komen er tal van vernieuwingen die de werking van restaurants opnieuw zullen definiëren. Laten we eens kijken naar de nieuwe mogelijkheden die Odoo 17 te bieden heeft voor jouw restaurant.

Naadloze bestellingen en voorbereiding

Een significante update is het toevoegen van de zelfbediening. Deze module stelt klanten in staat om zelf bestellingen te plaatsen, welke direct doorgestuurd worden naar de voorbereidingsweergave voor de keuken. Belangrijk hierbij is dat de tafelnummer die de klant invoert, wordt meegestuurd naar de backend en zichtbaar wordt in de voorbereidingsweergave. Zo houd je overzicht op alle lopende bestellingen en hun status, direct vanuit de keuken.

POS Keukenscherm

Volg je order met trackingnummers

Odoo 17 introduceert een functie die trackingnummers genereert voor elke bestelling. Deze nummers kunnen klanten gebruiken op het 'klantscherm', zodat ze precies weten wanneer hun bestelling klaar is voor consumptie. Deze transparantie verhoogt de klanttevredenheid en optimaliseert de klantbeleving.

POS klantscherm

Flexibiliteit in softwarekeuze

Het mooie van Odoo 17 is dat je niet vastzit aan een volledig pakket als je dat niet nodig hebt. Gebruikers kunnen nu de restaurantkassa installeren zonder de standaard winkel kassa als de extra functies niet nodig zijn. Voor restaurants die het maximale uit hun POS-systeem willen halen, is de restaurantkassa nu een op zichzelf staande app samen met een keukenscherm.

Online tafelreserveringen direct in de POS

Een andere spannende toevoeging is de mogelijkheid voor klanten om online een tafel te reserveren. Deze boeking verschijnt dan in de POS. Nieuwe tafels aangemaakt in de POS genereren automatisch een resource in de afspraken app, waardoor klanten deze direct kunnen reserveren.

Realtime updates met Websockets

Met de integratie van websockets in Odoo 17, ontvang je nieuwe boekingen direct in de POS, waar ze meteen zichtbaar zijn op de tafels. Dit betekent dat je altijd up-to-date bent met de meest actuele reserveringen.

Comboproducten verkopen

Verhoog je verkoop en bied speciale deals met de nieuwe comboproduct-functionaliteit. Je kunt nu producten groeperen en als een combo verkopen, wat perfect is voor het samenstellen van bijvoorbeeld een burgermenu met drankjes en dessert. Voor producten die duurder zijn binnen een combo, kun je een specifieke 'combo prijs' instellen.

Odoo POS Comboproducts

Nieuwe betaalopties en QR-codes

Met Odoo 17 kunnen klanten nu de betaling van hun bestelling afronden door middel van een QR-code of een 5-cijferige code op hun ticket. Ze kunnen verschillende velden invullen en later een factuur genereren, wat zorgt voor een soepele afhandeling na de maaltijd.

Een menu voor elk onderdeel van de maaltijd

Restaurants kunnen nu hun menu's opsplitsen in verschillende categorieën zoals drankjes, hoofdgerechten en desserts. Dit maakt het voor klanten gemakkelijker om hun perfecte maaltijd samen te stellen.


De nieuwe updates in Odoo 17 zullen ongetwijfeld de manier waarop je jouw restaurant beheert, vereenvoudigen en verrijken. Met deze geavanceerde functies biedt Odoo 17 de tools die je nodig hebt om je restaurantervaring naar een hoger niveau te tillen. Het is tijd om je gasten te verwelkomen in het digitale tijdperk van gastvrijheid met Odoo aan je zijde.

Verken de nieuwe restaurantfunctionaliteiten in Odoo 17
Erwin van der Ploeg 7 november 2023
Deel deze post
Onze blogs