Odoo introduceert een integratie met WhatsApp

Het implementeren van WhatsApp in Odoo 17 is een gamechanger, vooral in een tijd waarin communicatie de ruggengraat vormt van elke bedrijfsoperatie. Met deze integratie krijgen gebruikers toegang tot een naadloze communicatie-ervaring zonder de Odoo-omgeving te hoeven verlaten. Laten we de cruciale aspecten van deze integratie in detail bekijken:

WhatsApp sjablonen

Een belangrijke feature is de mogelijkheid om een WhatsApp-template te creëren voor elk document. Dit stelt gebruikers in staat om via WhatsApp te communiceren, direct vanuit het Odoo-systeem. Het proces is vrij eenvoudig:

  1. Creëer een template voor het betreffende document.
  2. Selecteer een model waarop dit van toepassing is.
  3. Als er een document (PDF) moet worden bijgevoegd, selecteer dan het rapport-id.
  4. Voor dynamische waarden kun je een gebruikersnaam, gebruikersmobiel, vrije tekst of een veld van een model gebruiken.
  5. Stuur het ter goedkeuring of als het al is aangemaakt in WhatsApp, gebruik dan de synchronisatieoptie van WhatsApp.
  6. Als er een bericht vanuit de lijstweergave wordt verzonden, wordt dit verzonden door een geplande actie.

WhatsApp Telefoon configuratie

Er is een nieuw model toegevoegd waar alle configuratiedetails worden toegevoegd. Ook kunnen bedrijven worden toegevoegd die toegestaan zijn en gebruikers worden genotificeerd om meldingen te verzenden. Een opmerkelijke feature is de mogelijkheid om templates van WhatsApp in één klik te synchroniseren.

Berichtontvangst

Afhankelijk van de eerdere communicatie worden nieuwe mailkanalen gecreëerd voor inkomende berichten. Er is ondersteuning voor verschillende media, waaronder tekst, documenten, afbeeldingen, audio, video en locatie.

Reactie op Berichten

Op dit moment wordt alleen de ontvangen reactie ondersteund.

Berichten Versturen

WhatsApp staat alleen het verzenden van berichten toe als er in de afgelopen 24 uur een bericht van de gebruiker is ontvangen. Dit helpt bij het beheren van communicatie en voorkomt spam.

Blacklist

De blacklist-functie is tweeledig:

  1. Door WhatsApp gebruiker: Er is een nieuw model gemaakt om de blacklist te beheren. Als een gebruiker teksten verzendt zoals "STOP", "UNSUBSCRIBE" of "STOP PROMOTIES", wordt deze geblacklist totdat de gebruiker een ander bericht verzendt of iemand handmatig wijzigingen in de Blacklist aanbrengt.
  2. Door Odoo gebruiker: Hier kunnen mobiele nummers handmatig aan een lijst worden toegevoegd of verwijderd. Als een nummer is toegevoegd, worden alle berichten van die gebruiker genegeerd. Dit is nuttig als iemand te veel berichten verzendt of vaak grote bestanden verzendt.

Evenementen en Kassa (Point of Sale)

Bij evenementenconfiguratie is een WhatsApp-template configureerbaar. In het POS-systeem kunnen gebruikers een tekstvak op het ontvangstscherm gebruiken om ontvangstbewijzen via WhatsApp te verzenden. Gebruikers activeren dit vanuit de POS-configuratie en selecteren een template voor POS-ontvangst en factuur.

Deze uitgebreide integratie van WhatsApp binnen Odoo 17 draagt bij aan het verbeteren van de communicatiekanalen voor bedrijven. Het maakt niet alleen de communicatie efficiënter, maar biedt ook een meer gepersonaliseerde ervaring voor zowel medewerkers als klanten. Het vermogen om snel te reageren op klantcommunicatie kan een lange weg banen in het opbouwen van duurzame relaties en het verbeteren van de klanttevredenheid. Het is duidelijk dat met deze functies Odoo 17 de bedrijfscommunicatie naar een hoger niveau tilt, en bedrijven helpt om op een meer georganiseerde en effectieve manier te functioneren.


in Blog
Odoo introduceert een integratie met WhatsApp
Erwin van der Ploeg 7 november 2023
Deel deze post
Labels
Onze blogs