Wil je een ERP-systeem aanschaffen?

4 tips voor het aanschaffen van een ERP-systeem

Als je op zoek bent naar een ERP-systeem voor een groothandel of productiebedrijf, dan zijn de eisen en wensen anders dan dat je een zakelijke dienstverlener bent. Maar er zijn een aantal basis dingen, waar iedere bedrijf naar zou moeten kijken bij het aanschaffen van een ERP-systeem.

1. Eenvoudig in gebruik

Het maakt niet uit hoe groot het ERP-systeem is dat je implementeert. Het moet eenvoudig in gebruik zijn. Als het werken met de ERP-oplossing een uitdaging is, kan het gebruik ervan een vervelende taak worden. Als het zo moeilijk is, zal het ERP-systeem niet volledig en goed, door de werknemers, worden gebruikt. Om een dergelijke situatie te vermijden, kun je het beste kiezen voor een ERP-oplossing die eenvoudig en gemakkelijk in het gebruik is.

2. Schaalbaarheid

Bedrijven, klanten en leveranciers veranderen continu. Het is belangrijk dat je daar als bedrijf op kan inspelen. Om dit goed te kunnen managen is het gebruik van een schaalbaar ERP-systeem onontbeerlijk. Het geeft je de mogelijkheid om je ERP Software te laten meegroeien met de groei en ambitie van je bedrijf. Een robuust ERP-systeem is voor iedere organisatie belangrijk. Kies daarvoor voor een Cloud ERP-oplossing waarbij het opschalen eenvoudig is.

3. Aanpasbaarheid

De mogelijkheid om je ERP-systeem aan te passen naar jouw wensen is een echte must-have. Veel bedrijven hebben specifieke processen en activiteiten, welke kunnen worden geïntegreerd in de ERP-software, zonder een enorme investering. Door het integreren van al je processen in één softwareoplossing, voorkom je ‘eiland automatisering’ en inefficiëntie. Kies dus voor een ERP-systeem wat je kunt aanpassen, maar ook kunt uitbreiden met extra functionaliteiten.  

4. De juiste Implementatiepartner

Zorg voor een implementatiepartner die je tijdens de implementatie, maar ook daarna, uitmuntend kan begeleiden. Het in gebruik nemen van een ERP-systeem is een ingewikkeld project dat door gebruik te maken van de juiste mensen, teruggebracht kan worden tot een te overzien en behapbaar, stap voor stap proces. Het goed managen van het ERP-project is de sleutel tot succes.

Dit zijn mijn vier aanbevelingen. Heb je er nog meer? Plaats je reactie hieronder.

Wil je een ERP-systeem aanschaffen?
Erwin van der Ploeg 18 september 2015
Deel deze post
Labels
Onze blogs