De eerste maanden bij Odoo Experts

Hoe wordt je een Odoo consultant?

Odoo Consultant zijn is een vak met veel gezichten, en er wordt best wat van je verwacht. Trainingen geven aan klanten, technische problemen oplossen, effectief communiceren met ontwikkelaars, de neuzen dezelfde kant op krijgen en het overzicht bewaren is niet eenvoudig, dus de eerste maanden bij Odoo Experts volg je een uitgebreid inwerktraject. 

Het belangrijkste is natuurlijk om uitgebreid kennis te maken met Odoo. Hiervoor begeleiden consultants van Odoo zelf en jouw collega’s je tijdens een 10-weken durend traject vol trainingen en oefenopgaven. Het doel is niet alleen om parate kennis mee te geven maar ook om de handvaten te geven om verder te zoeken en zelf met passende oplossingen te komen. Tijdens de training train je ook voor de officiële certificering, zodat deze na het inwerktraject gelijk behaald kan worden. 

Om kennis te maken met de praktijk kijk je ook mee met de werkzaamheden van de andere consultants bij Odoo Experts. Zo laten ze je zien hoe zij rapportages maken, trainingen geven aan klanten en een implementatietraject managen. Dit geeft jou al gelijk een goed idee wat er van je verwacht word, en jij kan met de nieuwe kennis gelijk al je collega’s ondersteunen. 

Geleidelijk aan krijg je zelf ook meer verantwoordelijkheden. Zo bereid je samen met ons je eerste trainingen voor, los je urgente problemen van onze klanten op en begin je jouw eerste project met onze klanten. Ook krijg je steeds meer te maken met de technische kant van Odoo. Consultant zijn is een uitdaging, maar samen met jouw collega’s en het inwerktraject leer jij snel nieuwe vaardigheden en groei jij uit tot een echte Odoo Expert.

Wil je ook Odoo Consultant worden? Check onze openstaande vacatures!

De eerste maanden bij Odoo Experts
Michael Dijkstra 20 december 2022
Deel deze post
Labels