Odoo POS, a simple touchscreen POS system

Simple, online and no high investments

Wat is kassasoftware?

Voordat we daarmee beginnen, eerst een korte intro waar POS voor staat. POS (Point of Sale)  is een computergestuurd kasregister. In tegenstelling tot standaard kassasystemen is een POS veel uitgebreider, met name in rapportages, beheer en verkoop. Een kassasysteem bestaat uit hardware en software. Voor hardware wordt meestal een Windows computersysteem gebruikt dat vaak uitgerust is met een touchscreen.

Daarnaast zijn er tal van uitbreidingen mogelijk zoals; bon en keukenprinters, barcodescanner, klantendisplay, mobiel handterminals en elektronische kassaladen.

Odoo Kassa POS Systeem

Wat zijn de voordelen van een Online touchscreen Kassa?

Een geïntegreerd kassasysteem heeft diverse voordelen, zoals:

  • Efficiënter werken door koppelingen aan financiële en voorraadsystemen

  • Realtime verwerking van gegevens

  • Realtime beschikbaarheid van gegevens

  • Product weergave met afbeeldingen en zoekfuncties

  • Geen beperking in aantal producten.

  • Een eenvoudige touchscreen bediening.

Wat zijn de nadelen van een Kassa POS Systeem?

Een nadeel van veel kassasystemen is de hoge aanschafprijs, maar Odoo brengt daar verandering in, doordat ze een zeer uitgebreid kassasysteem hebben ontwikkeld die niet alleen zeer gebruiksvriendelijk is, maar ook nog eens geen hoge investeringen kent. De Odoo kassa is ook direct geïntegreerd met andere Odoo modules, zoals voorraad en webshop, zodat je volledig omnichannel bent.

Je Odoo Kassa via een iPad

Er zijn ook geen hoge investeringen nodig om de hardware aan te schaffen. Odoo heeft het mogelijk gemaakt om een iPad te gebruiken als een POS. Met behulp van de slimme Odoo IoT-box koppel je eenvoudig je bonnenprinter, scanner, kassalade en eventueel een weegschaal.

Een Odoo kassa is realtime

De kassasoftware van Odoo geeft direct een realtime-inzicht en is te gebruiken met meerdere kassa’s tegelijk verspreid in één winkel of in meerdere winkels. Hierdoor hou je altijd controle over de zaak en heb je direct toegang tot je cijfers, en kun je door gebruik te maken van de Odoo voorraad ook direct inzicht krijgen in de voorraad. Mocht je ook nog een webshop hebben van Odoo, dan worden de verkopen via je webshop ook direct meegenomen in de actuele stand. En kun je dus precies zien waar de verkopen plaatsvinden en nog belangrijker: de huidige voorraad stand is altijd actueel.

Online & Mobile responsive

Het Odoo kassasysteem van Odoo is webbased, dat betekent dat je online en dus 24/7 toegang hebt tot het systeem. Het online kassasysteem van Odoo is ook nog eens mobile responsive waardoor het scherm zich automatisch aanpast aan het formaat van je beeldscherm (desktop, tablet of smartphone). Het is geschikt voor alle browsers zoals: Internet Explorer, Safari of Google Chrome. Mocht je offline zijn, dan synchroniseert het systeem automatisch wanneer je weer je online bent.

Gebruiksvriendelijk

De interface van de Odoo kassasoftware is erg gebruiksvriendelijk en heeft een touchscreen bediening. Het is eveneens mogelijk meerdere klanten tegelijk te helpen.

Koppel eenvoudig hardware

Een scanner kan direct gekoppeld worden aan de Odoo kassa en hier door is het uiteraard mogelijk om producten te scannen, maar ook gebruik te maken van kortingskaarten of andere acties met een barcode. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om de kassalade en pinautomaat direct te koppelen aan het kassasysteem en te betalen via creditcard.

Odoo Restaurant kassa

De Odoo kassa is ook uitermate geschikt als kassasoftware voor een restaurant of horecagelegenheid. Het heeft speciale functionaliteiten voor restaurant management beheer, zoals een online tafelindeling, het direct doorgeven van bestellingen aan de keuken of het opsplitsen van de bon voor grotere groepen.

Odoo POS in video uitgelegd

Zie onderstaande video voor meer informatie over de eenvoudige kassa van Odoo. Zie onderstaande video hoe het werkt om je iPad te koppelen aan de kassa van Odoo.

Voor de boekhouder: Odoo denkt met je mee

Bij het openen van de boekhoudmodule kom
je direct op het dashboard
terecht.Hier wordt er een
overzicht van je financiële
status getoond:
openstaande posten, af te

Odoo tekst en afbeelding blok

letteren bankafschriften en banksaldi. Bovendien bevat elk dagboek een knop om direct een nieuwe invoer te starten. Zo kan je snel aan de slag aan.

Ook bij het verwerken van facturen denkt Odoo met je mee. Per leverancier leg je de bepaalde betalingscondities en de fiscale positie vast. Hierdoor krijgen facturen automatisch de juiste vervaldatum en worden boekingen automatisch doorgeleid naar de omzetrekening voor niet-binnenlandse kostprijs. Uiteraard mét de juiste btw-codering en -berekening.

Heb je een factuur binnen de EU? Op de factuur staat dan netjes vermeld dat het btw-percentage 0% is. Binnen Odoo worden de boekingen aangemaakt voor de af te dragen en voorbelasting btw. Toch wel handig voor de btw-aangifte iedere maand of van elk kwartaal.

Odoo POS, a simple touchscreen POS system
Erwin van der Ploeg 3 november 2015
Deel deze post
Labels