Bioseutica uses Odoo to better serve its customers!

Bioseutica maakt innovatieve en vooruitstrevende ingrediënten voor toepassingen in o.a. voeding en pharma. Waarschijnlijk ben je zelf al eens in aanraking gekomen met deze ‘onzichtbare helden’. Zo leveren ze bijvoorbeeld een antibacteriële component voor je keelpastille en zijn ze ervoor verantwoordelijk dat je glas bier gevrijwaard blijft van vervelende beestjes die de smaak verpesten.

Voor de ondersteuning van de dagelijkse processen gebruikt Bioseutica diverse applicaties. Met de wens om meer geïntegreerd te gaan werken in een totaaloplossing, kwam men uit bij Odoo.

Odoo Experts mocht de begeleiding van het project op zich nemen. In eerste instantie is ervoor gekozen om het ‘gat’ in de huidige applicaties te dichten, namelijk het centraal vastleggen van alle communicatie en afspraken met de klantenkring. Hiervoor hebben we CRM, Sales, Email Marketing, Marketing Automation en Documentenbeheer ingezet.

Een bijzonder aspect aan Bioseutica is dat het bedrijf bestaat uit drie onderliggende entiteiten, die allen een eigen aandachtsgebied hebben. Bovendien zijn de 70 medewerkers geografisch verdeeld over Nederland, Zwitserland, Italië, Canada en Brazilië. Dit leidt tot verschillende wensen, die soms lastig te vangen zijn in een standaardpakket. Odoo Studio (de ‘aanpassings-app’ van Odoo) bood uitkomst. Snel en kosteneffectief zijn diverse aanpassingen doorgevoerd om de verkooppijplijn voor alle gebruikers optimaal in te richten. 

Terugkijkend op dit project zijn de volgende factoren doorslaggevend geweest voor een succesvolle implementatie:

  • Heldere scope ("wat doen we wel"; maar ook:"wat doen we nog niet")

  • Goed geïnformeerde en betrokken projectmedewerkers

  • Constructieve en prettige communicatie

  • Oog voor de toekomst

Door in te zetten op creativiteit en af te zien van uitvoerig maatwerk kon Bioseutica binnen 3 maanden live gaan. Bijkomend voordeel is dat de uitgevoerde aanpassingen in Odoo Studio automatisch mee migreren naar nieuwe Odoo versies in de toekomst.

Bioseutica uses Odoo to better serve its customers!
Odoo Experts 13 juni 2021
Deel deze post