Saudi Crawford Doors Factory Ltd.

Saudi Crawford, gevestigd in het Saudisch Arabische Riyadh, is producent van industriële deuren en toegangspoorten. Het bedrijf is marktleider, maar verouderde bedrijfsprocessen staan verdere ontwikkeling en professionalisering in de weg. De Nederlandse directeur Frank Achterbosch blaast het bedrijf nieuw leven in. Hoe? Met het 5.000 kilometer verderop gelegen Odoo Experts uit Zaandam.

Sector
Productie
Scope
CRM en Verkoopbeheer Boekhouding en Financiën Voorraadbeheer, Inkoop en Logistiek Productie, Kwaliteit en Onderhoud Projectmanagement Personeelszaken (HR) Marketing Helpdesk en Klantenservice Documentbeheer Rapportage en Analyse Integraties en API's Buitendienst
Grootte
51-100 Gebruikers
Landen
Saoedi-Arabië

“We zijn een succesvol bedrijf, maar nog op een oude leest gestoeld”, zegt Frank Achterbosch. “Toen ik twee jaar geleden begon, werd me snel duidelijk dat we naar een nieuw ERP-pakket op zoek moesten. Als ik naar de standaard ERP-pakketten kijk, zitten wij in een gek proces. De pakketten van de grote softwarehuizen zijn allemaal ingericht op standaardproductie. Bij ons is niets standaard. Elke deur die we maken is maatwerk en verschilt in technische specificaties, maat en kleur. Om ons verder professioneel te ontwikkelen moeten onze bedrijfsprocessen op de schop. Maar met welk ERP-pakket lukt ons dat?”

Tot in detail

“Na een kort marktonderzoek kwamen we uit bij Odoo. Een open source ERP-pakket dat flexibiliteit biedt en prijstechnisch zeer interessant vanwege de lagere licentiekosten. Odoo werkt met partners wereldwijd. Ook in Riyadh. Toch viel onze keus op Odoo Experts in Zaandam. Zij zijn Goldpartner van Odoo en begrepen direct waarnaar wij op zoek zijn. Ook al vonden de eerste afspraken online plaats vanwege afstand en de geldende restricties als gevolg van Corona. Zodra het mogelijk was vlogen twee professionals van Odoo Experts in. Het gaf ons de kans om tot in detail uit te leggen wat we wilden en Odoo Experts kon in Riyadh ter plekke onze bedrijfsprocessen zien. Aan beide kanten stelden we een projectteam samen dat aan de slag ging. Met wekelijkse update meetingen hield Odoo Experts ons op de hoogte van de werkzaamheden en voortgang.”

“Naast verkoop, productie, inkoop en installatie moest ook het volledige servicetraject in het ERP-systeem worden ondergebracht. We hebben 20 servicemonteurs die we op locatie aansturen. Zij moeten eenvoudig onderdelen kunnen bestellen en offertes kunnen uitsturen zonder dat er een vel papier aan te pas komt. Met Odoo is dat gelukt. De monteurs kunnen alle werkzaamheden verrichten met een druk op de knop van hun mobiele telefoon.”

24/7 inzicht

“De scope van het project is afgerond. Al onze bedrijfsprocessen zijn in Odoo ondergebracht", zegt Frank Achterbosch. "Van het allereerste klantcontact tot de installatie, service en aftersales verloopt alles in Odoo. Recent hebben we zelfs ook onze website omgezet naar Odoo. Voorheen had het management onvoldoende zicht op processen en prestaties. Nu hebben we 24/7 real-time inzicht in het hele bedrijf.”

Waarom Riyhadh en Zaandam matchen?

Odoo Experts begreep goed wat we wilden en ze waren in staat om alles om te zetten naar oplossingen. Ze hadden snel inzicht in onze processen en uitdagingen en dat maakt samenwerking makkelijk. Ze begrijpen de klantvraag en vertalen dit naar de juiste oplossing. In de IT werk je niet met vaste prijzen, maar op basis van ingeschatte uren. Ook dat hebben ze professioneel gedaan. Het totale project is binnen het vooraf aantal geoffreerde uren opgeleverd. Met Odoo zijn alle bedrijfsprocessen binnen Saudi Crawford opnieuw ingericht. Van verkoop, marketing en inkoop tot productie, installatie, service en aftersales. Voor Odoo Experts blijkt niets te gek.”

Odoo Apps App Icon
Odoo HR App Icon
Odoo Calendar App Icon
Odoo Projects App Icon
Odoo Website Builder App Icon
Odoo Social Media App Icon
Odoo Livechat App Icon
Odoo E-Sign App Icon
Odoo Studio App Icon
Odoo Email Marketing App Icon

Probeer Nu de Odoo Demo: Gratis, Flexibel en Efficiënt